Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

DNB banka Ventspils brīvostas pārvaldei infrastruktūras attīstībai izsniegusi kredītu 11,1 miljona eiro apmērā

DNB banka Ventspils brīvostas pārvaldei šogad izsniegusi otro kredītu brīvostas darba apstākļu un konkurētspējas uzlabošanai. Jaunā kredītlīguma summa ir 11,1 miljons eiro, un šie līdzekļi tiks izmantoti Ventspils brīvostas infrastruktūras attīstībai - Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu finansēšanai, portālu Diena.lv informēja bankā.

No bankas saņemtie līdzekļi tiks izmantoti Ventspils brīvostas piestātnes Nr.12 rekonstrukcijai, kā arī Ziemeļu mola un Ventspils brīvostas flotes piestātnes renovācijai. Tādējādi tiks labiekārtota pati osta, uzlaboti tajā strādājošo uzņēmumu darba apstākļi, veicināta kravu piesaiste un pilnveidota kuģošanas drošība ostā.

"Mūsu līdzšinējās sadarbības ietvaros Ventspils brīvostas pārvalde sevi ir pierādījusi kā stabilu, uzticamu un ilgtspējīgu partneri. Ventspils brīvostas pārvalde nepārtraukti domā par izaugsmi un efektivitātes paaugstināšanu, investējot ostas attīstības projektos, kas savukārt veicina kopējo Latvijas ekonomikas attīstību. Tādēļ esam gandarīti, ka tieši mūsu banka var sniegt atbalstu Ventspils brīvostas pārvaldei ES Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu realizācijai," norāda DNB bankas Enerģētikas un tranzīta daļas vadītājs Viktors Šeršņovs.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis: "Šis gads Ventspils brīvostā ir attīstības gads, kad realizējam vairākus nozīmīgus infrastruktūras attīstības projektus ostas pozīciju nostiprināšanai un konkurētspējas palielināšanai. Tas ir nozīmīgs posms ostas attīstībā, un mēs esam gandarīti, ka mūsu ilggadējais sadarbības partneris DNB banka novērtē mūsu darbu, sniedzot ļoti labus piedāvājumus sadarbībai."

DNB banka šī gada jūnijā noslēdza pirmo kredītlīgumu ar Ventspils brīvostas pārvaldi par summu 4,86 miljonu eiro apmērā. Piešķirtos līdzekļus Ventspils brīvostas pārvalde izmanto investīciju programmas "Ventspils brīvostas 1.muliņa demontāža" finansēšanai. Ventspils brīvostas pārvaldes investīciju programmas finansētājs tika noteikts atklātā konkursā. Vēl piecu banku konkurencē DNB banka iesniedza labāko piedāvājumu.

Ventspils osta ir nozīmīgs tranzīta centrs. Labvēlīgais investīciju klimats, dažādi uzņēmējdarbības atvieglojumi, tīra apkārtējā vide un ostas speciālistu uzņēmīgā attieksme ir tikai daži no faktoriem, kas izvirza Ventspili vienā no vadošajām pozīcijām Baltijas jūras reģionā. Visa gada garumā neaizsalstošā osta nodrošina ātru un kvalitatīvu kravu apkalpošanu visos tās jaudīgajos termināļos. Pēc ostas padziļināšanas darbu pabeigšanas tā spēj pieņemt lielākos kuģus, kādi var ienākt Baltijas jūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas