Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Eurostat: Latvijā jūlijā bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā šā gada jūlijā bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja Eurostat dati.

Gada inflācija Latvijā jūlijā bija 2,7%, un tādi pati inflācija bija arī Beļģijā. Augstāka inflācija nekā Latvijā jūlijā bijusi Rumānijā (4,3%), Bulgārijā (3,6%), Ungārijā (3,4%) un Igaunijā (3,3%).

Šā gada jūlijā salīdzinājumā ar 2017.gada jūliju inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākais patēriņa cenu kāpums gada laikā bijis Slovākijā un Francijā (abās valstīs 2,6%), Lielbritānijā un Luksemburgā (abās valstīs 2,5%), Austrijā, Lietuvā un Spānijā (visās valstīs 2,3%), kā arī Zviedrijā, Portugālē, Horvātijā un Čehijā (visās valstīs 2,2%).

Apkopotie dati arī liecina, ka gada laikā lēnākais patēriņa cenu kāpums jūlijā bijis Grieķijā (0,8%), Dānijā (0,9%), Īrijā (1%) , Kiprā, Polijā un Somijā (visās valstīs 1,4%).

ES inflācija jūlijā bijusi 2,2%, bet eirozonā - 2,1%.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - jūniju - patēriņa cenas ES jūlijā samazinājušās par 0,2%, bet eirozonā - par 0,3%.

Tostarp Latvijā jūlijā salīdzinājumā ar jūniju patēriņa cenas sarukušas par 0,8%, Lietuvā cenas samazinājušās par 0,5%, bet Igaunijā tās palielinājušās par 0,2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas