Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Fazer ražošanu no Tallinas pārceļ uz Ogri un Kauņu

Fazer grupa nolēmusi ražotnes pilnībā pārcelt uz Latviju un Lietuvu, attiecīgi Ogri un Kauņu, bet slēgt maiznīcu Tallinā Igaunijā, portālam Diena.lv pavēstīja uzņēmumā.

Kopumā Latvijā Fazer investēs vairāk nekā 5 miljonus eiro, izveidojot aptuveni 40 jaunas darbavietas Ogres maiznīcā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt 2015. gada rudenī. 

"Mēs paplašinām savu ražotni Ogrē - plānotās investīcijas nodrošinās mums jaunas iespējas un nostiprinās Fazer produktu konkurētspēju Baltijas tirgū. Jaunā ražotne strādās eksportam un vienlaikus mums būs iespēja piedāvāt jaunus produktus arī pircējiem Baltijā," komentē Fazer Bakery Baltic rīkotājdirektors Mindaugas Snarskis.

Lēmums veikt strukturālas izmaiņas ražošanas procesa organizācijā pieņemts,  lai nostiprinātu savu konkurētspēju. Ražošanas efektivitātes paaugstināšanas plāna ietvaros ražošanas līnijas no Tallinas maiznīcas tiks pārvietotas uz Ogres un Kauņas maiznīcām. Tallinas ražotni plānots slēgt 2015. gada aprīlī, tās slēgšana skars ne vairāk kā 95 ražotnes darbiniekus.

Fazer Latvija ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – Fazer un Druva. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Savukārt Fazer saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes Karl Fazer un Geisha, tiek ražoti Somijā. 2013. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18,41 miljoni eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darbadevējs Ogrē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas