Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Kā Latvijas trūkumu Fitch Ratings min valsts mazo un atvērto ekonomiku, kas ir vārīga pret ārējiem satricinājumiem

Fitch Ratings saglabā Latvijas kredītreitingu A- līmenī

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Fitch Ratings saglabājusi Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā A- līmenī, saglabājot arī stabilu nākotnes perspektīvu.

Fitch Ratings kā Latvijas priekšrocību min valsts dalību eirozonā, kas veicina tās kredītspēju, stiprinot ekonomisko politiku saskaņotību un uzticamību, uzlabojot fiskālo un ārējā finansējuma elastību, samazinot ārvalstu valūtu riskus un sniedzot Latvijas bankām piekļuvi Eiropas Centrālās bankas likviditātes nodrošinājumiem.

Aģentūra arī norāda, ka Latvijai ir stabils banku sektors, kurā galvenokārt darbojas ārvalstu īpašniekiem piederošas bankas, kas mazina riskus finanšu sektora saistībām noslogot valsts bilanci. Fitch Ratings skaidro, ka ABLV Bank sabrukšana ir pasteidzinājusi nerezidentu sektora samazināšanos, taču uz banku nozari un valsts ekonomiku kopumā ietekme ir neliela.

Savukārt kā Latvijas trūkumu Fitch Ratings min valsts mazo un atvērto ekonomiku, kas ir vārīga pret ārējiem satricinājumiem. Tāpat Latvijā ir salīdzinoši zems iedzīvotāju ienākumu līmenis, kas ir zem "A" grupas vidējā rādītāja.

Vienlaikus aģentūra prognozē, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes temps šogad palēnināsies līdz 3,6%, bet nākamajā gadā būs 3,1% apmērā, ņemot vērā lēnāku Eiropas Savienības fondu apguvi un situācijas saspīlēšanos darba tirgū.

Top komentāri

Volstrītas Joske
V
Saglabāsim, saglabāsim. Guliet mierīgi. Galvenais, ka, tagad, netīrās naudas atmazgāšanā mums ir pasaules monopols.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas