Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Grindeks pārstāvis Krievijā: Plānots, ka martā Krievijā divkāršosies pieprasījums pēc Mildronāta

Latvijas farmācijas uzņēmums Grindeks prognozē, ka pēc dopinga skandāla Krievijas tirgū martā divas reizes būs pieaudzis pieprasījums pēc tā ražotā medikamenta Mildronāts, aģentūrai LETA pavēstīja Grindeks pārstāvniecības Krievijā Mārketinga departamenta vadītājs Aleksandrs Kondratjevs.

Viņš norādīja, ka pirmās nedēļas laikā pēc informācijas parādīšanās masu medijos pieprasījums pēc šī preparāta ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes.

Kompānija neprognozē, kā skandāls ietekmēs Mildronāta pārdošanu ilgtermiņā, tomēr, balstoties uz 1.-20.marta datiem, sagaida, ka medikamenta pārdošanas apjoms iepakojumā salīdzinājumā ar februāri pieaugs divas reizes.

Mildronāts ir pieejams divās formās un trīs iepakojumos, skaidroja Kondratjevs. Viena forma ir ampulas, kuru lietošanu stacionāri norīko ārsts. Otra medikamenta forma ir kapsulas svarā no 250 līdz 500 miligramiem.

"Dopinga skandāls ietekmēja kapsulu pārdošanu," viņš atklāja.

Uzņēmuma pārstāvis arī uzsvēra, ka Mildronāts ir labi izpētīts medikaments un nav informācijas, ka aktīvā sastāvdaļa meldonijs ir dopings jeb viela, kas var uzlabot sportisko sniegumu. Mildronāts aizsargā organisma šūnas, kas cieš no skābekļa trūkuma, saglabā tās un sekmē organisma atjaunošanos lielas slodzes apstākļos.

Tieši tādēļ Grindeks nepiekrīt Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA), uzskatot, ka WADA pārsteidzīgi pieņēma šo lēmumu, neveicot papildu izmeklēšanu, kurā varētu apstiprināt vai apgāzt tās izvirzītos pieņēmumus par meldoniju, paziņoja Kondratjevs.

"Varu arī pateikt, ka Pasaules Antidopinga aģentūrā diemžēl nav Krievijas pārstāvju, un tam, manuprāt, bija negatīva loma. Es nezinu, pēc kādiem apsvērumiem vadījās šīs organizācijas vadība, bet viņiem pilnīgi noteikti nebija pilnīgas informācijas, lai pieņemtu šādu lēmumu," uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas