Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hesburger ik mēnesi maltītes ietur līdz 400 000 cilvēku Latvijā

Hesburger restorānos Latvijā ik mēnesi maltītes ietur 300 000 līdz 400 000 cilvēku. Savukārt visās trīs Baltijas valstīs kopumā gadā McDonald’s restorānus apmeklējot 26 miljoni cilvēku, ceturtdien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Latvijā šobrīd ir 11 McDonald’s tīkla ēstuves, bet februārī durvis vērs arī Jelgavā. Savukārt Hesburger atvērti 35 tīkla restorāni. Drīzumā jauni Hesburger būs Jelgavā un Rēzeknē.

Avīze vēsta, ka gan McDonald’s, gan Hesburger produktus iepērk centralizēti visām Baltijas valstīm. Tikai atsevišķi Latvijas ražotāji ir varējuši noslēgt līgumus par piegādēm. Lielākā daļa produktu, no kuriem tiek gatavoti ēdieni, ir ievesti no citām valstīm.

Neatkarīgā ziņo, ka McDonald’s restorāniem Baltijas valstīs nepieciešamo nodrošina 50 piegādātāju no visas Eiropas, tajā skaitā astoņi uzņēmumi no Baltijas valstīm. No Latvijas tiek iepirkts piens Lāse un Lāsēns, ko ražo Food Union (Rīgas piena kombināts), ik gadu aptuveni 250 000 litru. Savukārt bulciņas, kuras tiek izmantotas burgeru pagatavošanā, tiek ceptas no Dobeles dzirnavnieka miltiem.

SIA Preses nams drukājot lapas, kuras ieklāj paplātēs un kurās var atrast informāciju par McDonald’s ēdienu uzturvērtību un sastāvdaļām. Savukārt salvetes nodrošina salvešu ražotājs SIA Lenek.

Arī Hesburger iepērk pienu Lāsēns no Food Uninon, savukārt burkānus piegādā SIA SunCrisp. Pārējie produkti tiek iepirkti no citām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas