Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Indexo sāk piedāvāt ieguldīt trešajā pensiju līmenī

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Indexo ievieš inovatīvu, Latvijā līdz šim nebijušu 3. pensiju līmeņa risinājumu. Jaunais piedāvājums apvieno unikālu robotizētu ieguldīšanas pieeju, ieguldījumu indeksu fondos un netipiski zemas izmaksas, portālu Diena.lv informēja kompānijā.

“3. pensiju līmenī faktiski iemaksas veic mazāk nekā katrs piektais strādājošais. Vidējais uzkrājums ir zem diviem tūkstošiem eiro. Zemā klientu interese ir skaidrojama ar to, ka līdz šim peļņas rādītāji ir bijuši nožēlojami. Indexo mērķis ir novērst 3. pensiju līmeņa trūkumus, provocēt konkurenci tirgū un piedāvāt klientiem daudz pievilcīgāku, Latvijā līdz šim nebijušu risinājumu," saka Valdis Siksnis, Indexo līdzdibinātājs.

Pēc Indexo aprēķiniem 3. pensiju līmenis pēdējās desmitgades laikā pelnījis vien ap 2,1 % gadā. Tas ir ārkārtīgi maz, jo pasaules attīstīto valstu akciju tirgus šajā periodā ir pelnījis ap 10,9 % gadā, bet arī konservatīvais eiro nominētu investīciju kategorijas obligāciju tirgus pelnījis 3,9 % gadā. Rezultātā Latvijas pensiju fondi saviem klientiem ir nopelnījuši vien 76 miljonus eiro, kamēr potenciālā peļņa varēja būt daudz lielāka.

"Mēs aplēsām, ka kopš 2010. gada Latvijas ieguldītāji būtu varējuši pelnīt pat 230 miljonu eiro vairāk. Iztrūkumu skaidro neefektīva līdzekļu pārvaldīšana, klientu vecumam neatbilstoši, pārlieku konservatīvi ieguldījumi un augstas komisijas maksas. Indexo ienāk 3. pensiju līmenī ar piedāvājumu, kas atrisina šīs problēmas. Mēs klientiem nodrošināsim efektīvus ieguldījumus indeksu fondos ar netipiski zemām izmaksām un Latvijā pirmo reizi izmantotu robotizētu ieguldīšanas pieeju. Klientam vien jānorāda plānotais pensijas vecums, un mūsu sistēma parūpēsies par klienta vajadzībām atbilstošu ieguldījumu sadalījumu. Savukārt ekspertiem būs unikāla iespēja pašiem noteikt, kādu proporciju portfeļa ieguldīt akciju un obligāciju tirgos,” saka Indexo izpilddirektors Iļja Arefjevs.

Kopš dibināšanas 2017. gadā Indexo ietur stabilu pozīciju kā straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita. Uzņēmumam ir jau vairāk nekā 50 tūkstoši klientu, kas kopumā Indexo pensiju plānos ieguldījuši ap 325 milj. eiro. Indexo Latvijā pirmie ieviesa tā saucamo indeksu ieguldīšanas pieeju, kuru iesaka daudzi eksperti, tai skaitā Nobela prēmijas ekonomikā laureāti.

Indexo ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kura pārvalda modernus, inovatīvus zemu izmaksu 2. un 3. pensiju līmeņa pensiju plānus. Indexo meitas sabiedrība ir a/s Indexo Atklātais Pensiju Fonds, kas šogad saņēma Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci privātā pensiju fonda darbībai. Vairāk var uzzināt mājas lapā.

Indexo projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 veiksmīgi un sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Svens Dinsdorfs (ELKO), Valdis Vancovičs (Tele2), Edgars Zālītis (G4S), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi pazīstami Latvijas un ārvalstu uzņēmējdarbības vides līderi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas