Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas dzelzceļa vadītājs: Kompānijas valde turpinās darbu

Latvijas dzelzceļa valde turpinās darbu, intervijā Latvijas Radio trešdien pārliecību pauda kompānijas valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, runājot par trešdien gaidāmo Latvijas dzelzceļa padomes sēdi, kurā plānots turpināt spriest par valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu - Aivara Strakšas un Aiņa Stūrmaņa - atstādināšanu.

"Es domāju, ka mēs turpināsim darbu," teica Bērziņš.

Viņš norādīja, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ir izteicis Latvijas dzelzceļa valdei pamatā divu veidu pārmetumus - par saimniecisko darbību un par iespējamu korupciju. Taču saimnieciskie pārmetumi neiztur kritiku, jo arī kompānijas akcionārs, kas ir Satiksmes ministrijas pārstāvis, Latvijas dzelzceļa darbību 2018.gadā ir novērtējis, kā ļoti labu, kompānijai izpildot visus nospraustos mērķus, savukārt pārmetumi par korupciju, pēc Bērziņa teiktā, ir absurdi.

Latvijas dzelzceļa vadītājs arī informēja, ka kompānijas valdes pārstāvji, kuriem Linkaits ir izteicis neuzticību, vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot sniegt informāciju, vai viņi ir iesaistīti kādā kriminālprocesā, kā arī, vai viņiem ir noteikts kāds statuss. "Esam saņēmuši atbildi, ka mēs neesam iesaistīti, un to iesniegsim arī padomei," sacīja Bērziņš, paužot pārliecību, ka kompānijas padome profesionāli izvērtēs iesniegto informāciju.

"Ministram nevajadzētu mētāties ar šāda veida izteikumiem. Pieļauju, ka viņam apkārt esošie eksperti vienkārši stāsta dažāda veida lietas bez pierādījumiem. Diemžēl pēdējā laikā tā ir, ka tiek paziņotas daudzas dažādas lietas, bet pierādījumu nekādu nav," minēja Bērziņš.

Tāpat viņš pauda, ka valde visus lēmumus pieņem kopīgi, tāpēc arī atbild par uzņēmumā notiekošo kopā. "Tajā brīdī, ja viens valdes loceklis ir uzticībā, bet trīs nav, tas nozīmē, ka mēs saimnieciski esam pieņēmuši visus lēmumus korekti un pareizi," uzsvēra Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka Latvijas dzelzceļa padome trešdien plāno turpināt spriest par Bērziņa, Strakšas un Stūrmaņa atstādināšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas