Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Pasta pakomātos martā sūtījumu skaits pieaudzis par 40%

Ārkārtējās situācijas laikā būtiski pieaudzis pieprasījums sūtījumu saņemšanai VAS Latvijas Pasts pakomātos, tostarp martā salīdzinājumā ar februāri šo sūtījumu skaits palielinājies par 40%, aģentūrai LETA pauda uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

Viņa norādīja, ka pasta pakalpojumi un citi pakalpojumi, ko nodrošina Latvijas Pasts, ir pieprasīti arī ārkārtējā situācijā, taču mainās pieprasījuma struktūra, tostarp būtiski pieaudzis pieprasījums sūtījumu saņemšanai Latvijas Pasta pakomātos.

"Lai novērstu rindas sūtījumu saņemšanai pakomātos, esam ieviesuši trīs dienu termiņu sūtījumu uzglabāšanai pakomātos, kā arī aicinām klientus izņemt sūtījumus savlaicīgi, lai tie neuzkrātos un sūtījumus varētu izņemt arī citi klienti," norādīja Vārpa.

Viņa stāstīja, ka Latvijas Pasta loģistikas procesi patlaban ir ļoti sarežģīti, un uzņēmuma darbinieki strādā pastiprinātas slodzes apstākļos, plānojot, kā paciņas un vēstules no Latvijas nogādāt uz citām valstīm. Tas saistīts ar faktu, ka absolūti lielākā daļa pasta uzņēmumu visā pasaulē pasta sūtījumus klientiem citās valstīs līdz ārkārtas situācijai Covid-19 pandēmijas dēļ nogādāja ar pasažieru lidmašīnām - tā kā patlaban šis pārvietošanās veids starp vairākumu valstu ir vai nu pilnībā slēgts, vai būtiski ierobežots, arī pasta satiksme starp valstīm ir būtiski apgrūtināta. Tāpēc faktiski visas valstis vienlaikus meklē alternatīvus veidus sūtījumu piegādēm un pārplāno transportēšanas ceļus.

Vārpa stāstīja, ka Latvijas pasts pašlaik nodrošina sūtījumu piegādes faktiski uz visām pasaules valstīm.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāve aicināja klientus būt saprotošiem, jo ir neizbēgami, ka šajos ārkārtējos apstākļos, kādos patlaban atrodas visa pasaule, arī pasta sūtījumu piegādes kavējas. "Jebkādi piegādes termiņi un kvalitātes standarti patlaban starptautiskā līmenī ir atcelti un nav spēkā. Galvenais - vispār piegādāt sūtījumus," teica Latvijas Pasta pārstāve. 

Viņa skaidroja, ka piegādes kavējumi un ierobežojumi ir noteikti arī katrā individuālajā valstī, īpaši tajās, ko Covid-19 krīze skārusi vissmagāk, piemēram, Itālijā un Spānijā. Daudzviet sūtījumu piegādes notiek tikai dažas dienas nedēļā un ir izslēgts jebkāds tiešais kontakts - vai nu sūtījumu piegādā uz pastkastīti, vai nepiegādā vispār, gaidot ārkārtas situācijas atcelšanu. Taču šie procesi un nosacījumi nemitīgi mainās.

Savukārt pasta norēķinu sistēmas pakalpojumi ārkārtas situācijā tiek izmantoti tādā pašā apmērā kā pirms tās, bet raksturīga tendence, ka, līdzīgi kā aug pieprasījums pēc visu veidu piegādēm, pieaug arī pieprasījums pēc skaidras naudas piegādēm ārpus pasta nodaļām. 

Vērojamas izmaiņas arī mazumtirdzniecības pirkumos pasta nodaļās - samazinoties pasta iepakojuma, pastkaršu un aplokšņu pieprasījumam ārkārtas situācijā, pieaug pieprasījums pēc bezrecepšu medikamentiem un atsevišķiem pārtikas produktiem, ko uzņēmums piedāvā daļā pasta nodaļu.

Latvijas Pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas