Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pasts investējis 5,5 miljonus eiro autoparka paplašināšanā

VAS Latvijas pasts investējusi 5,5 miljonus eiro, papildinot autoparku ar 340 jaunām Toyota Yaris Cross automašīnām, aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā.

"Latvijas pasta" pārstāvji trešdien, informējot par autoparka papildināšanas projektu, žurnālistiem norādīja, ka investīciju summā ietilpst vieglo pasažieru automašīnu pilna servisa noma uz pieciem gadiem, tostarp tehniskās apkopes un apskates, remonti, riepu nomaiņa un OCTA un KASKO apdrošināšana visā nomas periodā. 

Pastnieku dienesta automašīnu pilna servisa nomu uz pieciem gadiem, uzvarot "Latvijas pasta" izsludinātajā iepirkumā, nodrošinās SIA "Pilna servisa līzings".

Uzņēmumā atzīmēja, ka jaunās automašīnas būs pieejamas pastniekiem teritorijās, kurās tiek nodrošināta universālā pasta pakalpojuma sniegšana klientu dzīvesvietās, lai varētu efektīvāk piegādāt sūtījumus.

Vienlaikus "Latvijas pastā" uzsvēra, ka šis ir tikai viens no soļiem, ko uzņēmums īstenojis ilgtspējas jomā. Uzņēmums plāno izveidot saules paneļu parku ar kopējo jaudu 110 kilovatu, kā arī 2023.gadā plānota kravas furgonu iegāde. Daļa no iepirkumā iekļautajiem auto būs elektroauto, kas tiks izmantoti pasta sūtījumu piegādei. Tāpat uzņēmumā tiek attīstīts elektrovelosipēdu projekts pastniekiem.

"Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns skaidroja, ka autotransports, kas tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem gaisa piesārņotājiem, ir neatsverams instruments kvalitatīvai un efektīvai pasta pakalpojumu nodrošināšanai, tāpēc autoparka papildināšana ar jauniem, videi draudzīgākiem auto ir loģisks solis, uzņēmuma ilgtspējas stratēģijas īstenošanai.

"Lielākoties tas [autotransports] tiek izmantots sūtījumu piegādēm reģionu teritorijās, kur ir zems apdzīvotības blīvums un attālumi starp adresātiem lauku mājās var sasniegt pat desmit kilometru. Laukos klienti bieži izmanto iespēju pieteikt pasta pakalpojumu saņemšanu tieši savā dzīvesvietā, jo tas ir ērtāk un izdevīgāk, īpaši gadījumos, kad nav sava privātā transportlīdzekļa, bet sabiedriskais transports kursē reti," stāstīja Vilcāns.

Viņš arī pauda cerību, ka automašīnu pieejamība, palīdzēs piesaistīt uzņēmumam darbiniekus, jo patlaban atrast darbiniekus ar personīgo mašīnu ir "gandrīz neiespējami". Automašīnas tiks nodotas lietošanā konkrētam pastniekam, nevis pasta nodaļai.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Latvijas pasta" apgrozījums bija 105,3 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 1,2 miljonus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas