Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Valsts meži atklājuši jaunu melnās klijas ligzdu Vidusdaugavas reģionā

Valsts mežu apsaimniekotājas a/s Latvijas valsts meži (LVM) darbinieki atklājuši jaunu melnās klijas ligzdu LVM Vidusdaugavas reģionā, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

LVM informē, ka melnā klija ir reti sastopama Latvijā un pēdējos gados bija zināmas tikai desmit šīs sugas ligzdas. Jaunatrastā ligzda šogad ir sekmīga, jo tajā atrasti divi melnās klijas mazuļi. Melnās klijas ir arīdzan gājputni. Uz ziemošanas vietām Āfrikā vai Tuvajos Austrumos tās dodas septembra beigās, bet ligzdošanas vietās atgriežas aprīļa vidū.

Kompānijā informē, ka melnā klija ligzdo parasti nelielos meža puduros tuvu dažāda lieluma ūdenskrātuvēm - ezera salās vai pussalās. Ligzdu tā būvē dažādu sugu kokos, astoņus līdz 15 metrus virs zemes. Klijas ir meža sanitāri, jo uzlasa beigtos dzīvniekus un vāc ligzdošanas vietas tuvumā esošos atkritumus. Nereti tās lido speciāli uz izgāztuvēm pēc kāda dekora ligzdai un pārtikas.

Melnās klijas barību meklē zemā un lēnā lidojumā, reizēm arī ejot ar kājām. Tās izmanto plašu barības klāstu, pamatā dzīvnieku valsts barību - zivis, medī arī sīkus zīdītājus, tostarp sturpastes un peles, kā arī putnus, rāpuļus un abiniekus, kukaiņus.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Top komentāri

Mīļā, redakcija
M
Attēlā taču redzams baltais stārķis. Vai LVM ir pieļāvuši tik nopietnu kļūdu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas