Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Latvijas Valsts meži sāk Skābekļa mežu stādīšanu

Vislatvijas koku sēšanas un stādīšanas akcijas_ Skābeklis ietvaros AS Latvijas valsts meži _(LVM) uzsāk _Skābekļa mežu _stādīšanu visā Latvijā. Šogad kopumā LVM plānojuši iestādīt aptuveni 30 miljonus koku stādu, tādējādi atjaunojot gandrīz 16 000 hektāru meža, portālu Diena.lv informēma LVM.

Skābekļa mežu stādīšana paredzēta gan mežu teritorijās, gan pilsētvidē, atjaunojot un ar stādījumiem papildinot esošās zaļās zonas un ierīkojot jaunas koku audzes. Veicinot lielāku atbildību un mīlestību pret Latvijas bagātību - mežiem - LVM vēlas iedibināt jaunu tradīciju - ikgadēju koku sēšanu un stādīšanu ģimenes lokā.

"Iestādītam kokam ir ne tikai praktiska, bet arī simboliska nozīme. LVM ik gadu iestāda miljoniem koku, taču sēt un stādīt kokus kopā ar bērniem, draugiem, ģimenes lokā - tas ir vēl viens veids, kā mācīt rūpes par dabu un dot iespēju izprast procesus tajā. Saprast, kā no zīles izdīgst ozols vai kā ražot sāk pirms pāris gadiem kopā iestādītā ābelīte," ieceri skaidro LVM komunkācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Vienu no pirmajiem Skābekļa mežiem savas skolas teritorijā stādīs Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni kopā ar vecākiem un Valmieras pašvaldības pārstāvjiem, iestādot gandrīz 500 koku stādu un izveidojot īpašu Latvijas valsts mežu dabas izziņas taku. Skābekļa meža stādīšanas talka notiks 18. maijā plkst. 13 Valmieras Valsts ģimnāzijas teritorijā.

Atbalstot zaļo dzīvesveidu un ideju par Latviju kā zaļāko valsti pasaulē, savu Skābekļa mežu šopavasar savā piemājas dārziņā, mežā vai citā sev ērtā vietā stādīs arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, tostarp stiliste un bloga Kids Gazette autore Santa Bindemane - Mihelsone, diriģents Normunds Šnē un Sinfonietta Rīga mūziķi, radošās apvienības Skudras metropole vadītāja Gundega Skudriņa ar ģimeni, mūziķe Māra Upmane - Holšteina, kā arī raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Kristīne Virsnīte.

Savukārt Muzeju nakts ietvaros 18.maijā 10 muzejos dažādās Latvijas pilsētās un pagastos - Rīgā, Liepājā, Valkā, Rēzeknē, Naukšēnos, Liepājā, Rojā, Talsos, Aizputē - darbosies īpašas Latvijas valsts mežu Skābekļa darbnīcas. Tajās būs pieejamas vairāk nekā 20 tūkstoši egļu un priežu sēklu, dodot iespēju ikvienam Muzeju nakts apmeklētājam iesēt savu kociņu un piedalīties Skābekļa mežu veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas