Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas valsts mežu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts FKTK bijušais vadītājs Pēters Putniņš

AS Latvijas valsts meži (LVM) padome piektdien ārkārtas sēdē apstiprināja jauno uzņēmuma valdi, tostarp uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā ieceļot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) bijušo vadītāju Pēteru Putniņu, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

No jauna uz piecu gadu termiņu ievēlēti valdes locekļi Toms Reiziņš un Jānis Stankevičs. 

LVM valdē darbu turpinās Jānis Lapiņš, kura pilnvarojuma līgums ir spēkā līdz 2024.gada 1.septembrim. 

Uzņēmuma jaunā valde darbu sāk piektdien.

LVM padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis uzsver, ka jaunajai uzņēmuma valdei, īstenojot uzņēmuma rīcībā esošo stratēģisko aktīvu - zemes, meža, zemes dzīļu un citu resursu - ilgtspējīgu, efektīvu un sociāli atbildīgu apsaimniekošanu, būs izaicinoši mērķi gan meža produktivitātes palielināšanā, gan oglekļa piesaistes jomā, gan arī inovatīvā, uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem balstītā, attīstībā, palielinot uzņēmuma vērtību un sekmējot Latvijas konkurētspēju globālajās vērtību ķēdēs.

Tāpat Beļskis uzņēmuma padomes vārdā izsaka pateicību līdzšinējam valdes priekšsēdētājam Arnim Melnim un valdes loceklim Edvīnam Zakovicam par ieguldījumu uzņēmuma ilgtermiņa izaugsmē, vairāk nekā 20 gadu laikā LVM izveidojot par vienu no Latvijas ekonomikas līderiem.

Putniņš ir informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmuma SIA "Decta" valdes loceklis, pirms tam bijis FKTK padomes priekšsēdētājs, Eiropas Centrālās bankas Komercbanku uzraudzības valdes loceklis, iepriekš - AS "Latvijas kuģniecība" un AS "Ventbunkers" padomes loceklis, bet vēl pirms tam - Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītājs. Putniņam ir Latvijas Universitātē iegūts sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnēs, kā arī politikas zinātnes bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās.

Reiziņš 15 gadus strādājis būvniecības nozarē - līdz 2022.gada martam pildījis būvniecības grupas AS "MN holding" finanšu direktora pienākumus, paralēli tam bijis SIA "Velve" valdes loceklis, pirms tam finanšu un administratīvais direktors un valdes loceklis SIA "Latvijas energoceltnieks". Reiziņš Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Stankevičs daudzus gadus ir bijis SIA "Rīgas meži" Ražošanas daļas vadītājs. Stankevičs Latvijas Lauksaimniecības universitātē ir ieguvis inženierzinātņu profesionālo bakalaura grādu materiālzinātnē un kokapstrādes inženiera kvalifikāciju.

Līdz šim LVM valdē strādāja Melnis, Zakovics un Lapiņš.

Jau ziņots, ka šogad martā tika izsludināts konkurss uz četru LVM valdes locekļu amatiem ar pieteikšanās termiņu līdz 2022.gada 13.aprīlim. Konkurss tiks izsludināts uz LVM valdes locekļa amatu ar kompetenci uzņēmumu un komandas vadības jomā, ar kompetenci meža apsaimniekošanas jomā, ar kompetenci vides aizsardzības jomā, kā arī uz valdes locekļa amatu ar kompetenci finanšu vadības jomā.

Taču vēlāk pieteikšanās termiņš uz divu LVM valdes locekļu amatiem tika pagarināts līdz 6.maijam. Pieteikšanās tika pagarināta uz amatiem valdē ar kompetenci meža apsaimniekošanas jomā un ar kompetenci vides aizsardzības jomā.

Valdes locekļa mēneša bruto atlīdzība paredzēta no 10 280 eiro līdz 12 700 eiro.

Tāpat vēstīts, ka LVM pagājušajā gadā strādāja ar 405,291 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 15,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 79,1% - līdz 111,532 miljoniem eiro.

LVM pārvalda un apsaimnieko 1,62 miljonus hektārus Latvijas zemes, tostarp 1,6 miljonus hektāru meža zemes, no kurām 1,39 miljoni hektāru ir mežs. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir ZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas