Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Liepājas metalurgā atlaisti 80 darbinieki, plānots pārtraukt darba attiecības ar vēl 229

Tiek samazinātas AS Liepājas metalurgs (LM) vakantās štata vietas un tiek lauztas darba attiecības ar darbiniekiem uz savstarpējās vienošanās pamata, kas kopumā sastāda 80 štata vietas un papildus dos 49,6 tūkstošus latu ikmēneša izmaksu ekonomiju, portālam Diena.lv atzina LM pārstāve Līga Šenfelde.

Tāpat paralēli notiek plānošana un apspriešana par 229 štata vietu samazināšanu.

LM valde apstiprinājusi pasākumu plānu ražošanas izmaksu optimizācijai par 3,7 miljoniem latu un administrācijas izmaksu optimizācijai par 0,5 miljoniem latu, kā arī ir samazinātas sponsorēšanas izmaksas par 0,5 miljoniem latu.

Ikmēneša darba algas fonds, ieskaitot darba devēja soc.nodokli, sākot ar aprīļa mēnesi ir samazināts par 113 000 latiem, kas ir līdzvērtīgi 188 cilvēku vidējai darba algai LM ieskaitot darba devēja sociālo nodokli.
Sakarā ar situāciju Eiropas metalurģijas tirgū un apgrozāmo līdzekļu trūkumu no 19.04.2013 LM pamatražotnes ir apturētas. Darbinieki šajā laikā veic iekārtu apkalpošanas un remontdarbus.

Vienlaicīgi LM informē, ka 19.04.2013 LM vērsās pie LR Valsts kases un LR Finanšu ministrijas ar lūgumu LM vārdā un vieta veikt maksājumu par aizdevumu pamatsummas atmaksu  6 128 456.38  eiro apmērā bankai UniCredit S.p.A. Kā arī uzņēmums pauda apņemšanos veikt visas darbības ar mērķi rast iespēju samaksāt aizdevuma procentu maksājumu, par kopējo summu 1 855 867.42 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas