Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Liepājas metalurga padome: Vienīgais risinājums ir tiesiskās aizsardzības plāns

Vienīgais risinājums uzņēmuma Liepājas metalurgs nedienām ir tiesiskās aizsardzības plāns, kas palīdzētu atgūt uzticību biznesa partneru acīs un stabilizētu uzņēmuma finansiālo stāvokli, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda Liepājas metalurgs padomes locekļi Andris Deniņš un Guntis Vilnītis.

Padomes locekļi noraidīja iespēju, ka valsts vai kāds cits varētu pārņemt uzņēmuma vadību. "Tikko būs ienācis svešs administrators, varam izslēgt gaismu," akcentēja A.Deniņš. "Kur tad valstij ir tā komanda?" retoriski vaicāja G.Vilnītis, taujājot, vai valsts rīcībā ir speciālisti, kuri varētu stabilizēt uzņēmumu. Viņš gan atzina, ka arī Liepājas metalurgā ir vajadzīga jauna speciālistu maiņa.

Padomes locekļi norādīja, ka Liepājas metalurgu var glābt tikai kreditori, veicot akciju pārdali.

A.Deniņš un G.Vilnītis arī pārmeta konsultantu uzņēmumam Prudentia un auditoru kompānijai Ernst&Young. Pirmo no minēto kompāniju mērķis bijis destabilizēt Liepājas metalurga prestižu, savukārt otrie nevarēja tik ātri izveidot kvalitatīvu auditu, cik kompānija to paveica.

Vienlaikus padomes locekļi pauda, ka ir iespējams glābt uzņēmumu. "Ja mēs apsēžamies pie galda un nespēlējam politiskās spēles, tad Metalurgu var pacelt, ja mēs spēlējam politiskās spēles, tad diemžēl," norādīja A.Deniņš. Padomes locekļi arī kritizēja otrdien notikušās kratīšanas uzņēmumā.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) otrdien veikusi kratīšanas uzņēmuma Liepājas metalurgs vadības dzīvesvietās un darba kabinetos. Kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar iespējamu AS Liepājas metalurgs vadības noziedzīgu rīcību, VP otrdien veikusi 14 kratīšanas. Pagaidām kriminālprocesā nevienai personai nav piemērots aizdomās turētā statuss, nav arī neviena aizturētā, taču cilvēki tiek pratināti.

Kratīšanas veiktas Rīgā, Liepājā un Jūrmalā.

Jau rakstīts, ka AS Liepājas metalurgs padome nolēmusi uzdot uzņēmuma vadībai izstrādāt biznesa plānu finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma izvešanai no krīzes.

Kā vēstīts, Liepājas metalurga kreditori piedāvājuši uzņēmuma lielākajiem akcionāriem - Sergejam Zaharjinam, Iļjam Segalam un Kirovam Lipmanam - pārdot sev piederošās akcijas uzņēmuma lielākajiem kreditoriem vai to norādītajām personām par vienu latu katram no pārdevējiem.

Kreditoru piedāvājums paredz, ka S.Zaharjins, I.Segals un K.Lipmans savā īpašumā varētu paturēt pa vienai akcijai, kas nodrošinātu to tiesības piedalīties turpmākā Liepājas metalurga pamatkapitāla palielināšanā. Izpildot akciju pirkuma līgumu, S.Zaharjinam un I.Segalam būtu jānodrošina, ka Liepājas metalurga padome pārvēl uzņēmuma valdi uz kreditoru norādītām personām un atkāpjas. Izpildot vēstulē akcionāriem minētos nosacījumus, kreditori apņemtos nodrošināt uzņēmuma darbības atsākšanu, kā arī, lai nodrošinātos pret maksātnespējas situācijas iestāšanos, ierosinātu uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu.

Saskaņā ar kreditoru kluba piesaistītā konsultanta Prudentia pārstāvja Kārļa Krastiņa teikto, Liepājas metalurga lielākie akcionāri S.Zaharjins un I.Segals esot konceptuāli piekrituši kreditoru kluba piedāvājumam pārdot akcijas. Turpmāk notiks sarunas par iespējamo akciju pārdošanu, kā arī notiks diskusijas ar trešo akcionāru K.Lipmanu, kurš šo kreditoru piedāvājumu noraidījis.

Liepājas metalurga lielākie kreditori ir AS Latvenergo, AS Citadele banka, AS SEB banka, tērauda tirgotājs Stemcor un Valsts kase.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas