Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ManaBalss.lv iniciatīvām ieviesīs jaunu kvalitātes kritēriju

No 1.decembra iniciatīvu platforma ManaBalss.lv ieviesīs jaunu kvalitātes kritēriju iniciatīvām - nevarēs aicināt vērsties pret cilvēkiem, pret notikumiem vai pret idejām, portālu Diena.lv informēja ManaBalss.lv komanda.

Portāls veiks visu topošo iniciatīvu pārbaudi. Visas līdz šim publicētās iniciatīvas turpinās parakstu vākšanu portālā. "Amatpersonu demisijas pieprasījums nav problēmas risinājums, jo nekas neliedz amatā iecelt līdzīgu cilvēku," norādīja ManaBalss.lv komanda. Viņi sacīja, ka ar iniciatīvām var rosināt prasību celšanu vai pastiprinātu kontroli, lai amatpersonas ievērotu tām izvirzītos standartus, tādējādi atrisinot problēmu pašā tās saknē. Var rosināt izmaiņas amatpersonu iecelšanas kārtībā.

"Portāls ir vieta iniciatīvām tikai un vienīgi PAR idejām. ManaBalss.lv ir brīvprātīgs projekts, kurā nav ieguldīts ne santīms no Latvijas nodokļu maksātāju naudas, tāpēc ikvienam ir brīva izvēle - lietot ManaBalss.lv vai nelietot. Ja mūsu vēlme bagātināt Latviju ar idejām un norobežoties no žultainām petīcijām kādam šķiet nepieņemama, tad, lūdzu, - jebkurš var ieguldīt laiku un naudu, lai izveidotu speciālu činkstēšanas portālu, kur izgāzt savu žulti," raksta portāla veidotāji.

Jau vēstīts, ka portāls ManaBalss.lv apturēja iniciatīvu, kurā bija iecerēts vākt parakstus par Valsts prezidenta Andra Bērziņa demisijas pieprasīšanu.

Iniciatīvas mērķis bija panākt pašreizējā Valsts prezidenta demisiju un pēc tam ievēlēt par prezidentu "šī amata cienīgu cilvēku". Iniciatīva bija viens no kampaņas Cērtam Bērziņu aktivitātēm. Idejas autori uzskata, ka Bērziņam ir vai nu pašam jāatkāpjas no prezidenta amata, vai arī Saeimai viņš ir jāatstādina, kā to paredz Satversme.

"Nav šaubu par to, ka Andris Bērziņš nevēlas un nespēj pildīt Valsts prezidenta amatam noteiktās funkcijas. Viņa pēdējie izteikumi, kuros viņš bez jelkāda pamata neatzīst statistikas datus un žurnālistu prezentētos faktus par nabadzību un sociālo nevienlīdzību Latvijā, ir pēdējais piliens tautas pacietības kausā. Bērziņš vairāk nekā gada laikā ir pierādījis savu nespēju runāt publiskos pasākumos, nespēju sadarboties ar medijiem, nevēlēšanos iedziļināties aktuālos Latvijas un ārzemju politikas norisēs, totālo atsvešinātību no Latvijas tautas ikdienas sociālās un ekonomiskās realitātes," uzsver iniciatīvas autors, žurnālists Didzis Melbiksis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas