Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meridian Trade Bank mainījusi nosaukumu uz Industra Bank

Meridian Trade Bank mainījusi nosaukumu uz Industra Bank, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā skaidroja, ka jaunais nosaukums atspoguļo bankas darbības stratēģijas maiņu, fokusējoties uz sadarbību ar Latvijas un Baltijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem un sniedzot tiem pakalpojumus, kas nepieciešami biznesa veiksmīgai attīstībai. 

Zīmolu Industra plānots ieviest pakāpeniski gada laikā.

Bankas padomes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs uzsvēra, ka vienlaikus ar darbības modeļa maiņu un sakārtošanu šobrīd noslēguma posmā ir arī darbs pie bankas pirmā līmeņa kapitāla stiprināšanas.

"Industra ir banka reālās ekonomikas uzņēmējiem - ražotājiem, pakalpojumu sniedzējiem, cilvēkiem, kas praktiski īsteno savas biznesa idejas. Industra nosaukums iemieso šo ambīciju - ar patiesām partnerattiecībām atbalstīt uzņēmējdarbību, kas ar savu enerģiju un mērķtiecību rada jaunu vērtību neatkarīgi no darbības veida - no lauksaimniekiem līdz jauno tehnoloģiju ieviesējiem. Mēs esam gatavi sākt Industra vīzijas un vērtību ieviešanu dzīvē," pauda Adamovičs.

Izmaiņas bankas nosaukumā trešdien iegrāmatotas Uzņēmumu reģistrā.

Vienlaikus bankā norādīja, ka tās klientiem nekādas papildu darbības līdz ar bankas nosaukuma maiņu nav jāveic.

Industra Bank tika izveidota 1994.gadā. Sākotnēji tās nosaukums bija Multibanka, bet vēlāk tā mainīja nosaukumu uz SMP Bank, bet pēdējos gadus strādāja ar nosaukumu Meridian Trade Bank.

Pērn novembra izskaņā TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, lai banka varētu izpildīt jaunās kapitāla pietiekamības prasības un tā netiktu slēgta, tai līdz 2020.gada beigām jāatrod finanšu investors, un starp vairākiem interesentiem ir bijušie ekspolitiķi Andris Šķēle un Ainārs Šlesers.

Tāpat ziņots, ka 2019.gada 30.septembrī Industra Bank aktīvi bija 172,525 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,6% jeb 10,323 miljoniem eiro mazāk nekā 2018.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 182,848 miljoni eiro. Savukārt Industra Bank peļņa 2019.gada deviņos mēnešos bija 409 000 eiro, kas ir 8,5 reizes mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā. 

 

Pēc aktīvu apmēra Industra Bank 2019.gada septembra beigās bija 13.lielākā banka Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas