Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pieci.lv vadītājs: Pārmetumi mums atkārtojas

Pieci.lv par pārmetumiem un Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) nostūtītās vēstules par izšķiestajiem līdzekļiem un radio lietderību nav pārsteigti.

"Vēstulē LRA neizsaka apgalvojumus, bet gan tikai uzdod jautājumus citām institūcijām, norāda Pieci.lv direktors Kārlis Dagilis biznesa portālam Nozare.lv.

Dagilis, komentējot vēstulē pieminētos Pieci.lv auditorijas mērījumus, norāda, ka bija cerēts uz lielāku auditorijas apmēru, taču tajā pat laikā nav lolotas arī pārāk lielas ilūzijas.

Viņš uzsver, ka šie mērījumi ir tikai FM viļņos, taču Pieci.lv ļoti daudzi klausās internetā, kā arī aplūko radio liktos sižetus YouTube platformā, un skatījumu skaitam ir tendence nepārtraukti augt. Tāpat Dagilis atzīmē, ka Pieci.lv vietnē Twitter popularitātes ziņā ieņem desmito pozīciju, kas ir priekšā lielākajiem medijiem. Arī Instagram radio atrodas pirmajā desmitniekā.

Dagilis skaidro, ka kopš 2012.gada, kad Latvijas Radio vispār sāka strādāt ar jauniešu auditoriju, FM viļņos gados jauno klausītāju daudzuma līkne vienmērīgi augusi un patlaban sasniegusi augstāko punktu, kāds līdz šim bijis.

Dagilis uzsver, ka Pieci.lv attīstības sākotnējā posmā vairāk uzmanības pievērš satura kvalitātei un zīmola attīstībai, nevis masveidīgām reklāmas kampaņām.

Jau ziņots, ka 2013.gadā elektronisko mediju vidi pāršalca ziņa, ka Latvijas Republikas Saeima ir piešķīrusi 1 898 100 EUR lielu summu jaunai radio stacijai Pieci.lv 2014.-2017. gada periodam. 2014. gada budžetā Pieci.lv raidstacijai tika apstiprināti līdzekļi 762,7 tūkstošus eiro (536 tūkstošus latu) apmērā.

Tieši tāpēc LRA nosūtījusi atklātu vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, kurā norāda uz Latvijas radio kanāla Pieci.lv izšķiestajiem valsts līdzekļiem un aicina skaidrot radio lietderību. Tikmēr Pieci.lv direktors Kārlis Dagilis norāda, ka salīdzinoši mazā klausītāju auditorija ir tikai FM viļņos, radio ir populārs interneta vidē, jauniešu interese par to tikai aug.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas