Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas meži šopavasar iestādīs vairāk nekā 1,15 miljonus koku

SIA Rīgas meži šopavasar apņēmušies iestādīt 387,93 hektāru jauna meža, kopumā iestādot vairāk nekā 1,1 miljonu jaunu kociņu. Lielākā daļa meža atjaunošanas darbu jau paveikti. Jauna meža stādīšana tika uzsākta aprīlī un turpināsies līdz jūnija sākumam, portālu Diena.lv informēja Rīgas meži.

Gaujas mežniecības Garkalnes iecirknī tiks iestādīti 12,84 hektāri, bet Juglas iecirknī 112,98 hektāri jauna meža, Daugavas mežniecībā iestādīs jaunu mežu 89,6 hektāru platībā, Tīreļu mežniecības Tīreļu iecirknī atjaunos 33,97 hektārus, Olaines iecirknī 87,61 hektārus, bet Katrīnas mežniecībā – 43,53 hektārus meža.

Īpašs notikums šogad ir meža atjaunošana Rīgas mežniecībā galvaspilsētas administratīvajā teritorijā Biķernieku mežā. Meža kopšanas cirtes ietvaros pērn atsevišķās vietās mežaudzē tika izveidoti 37 īpaši apļveida atvērumi, ne lielāki par 0,2 hektāriem, lai mežā veicinātu bioloģisko daudzveidību un meža atjaunošanos, kas gadu gaitā mežā veidos estētisku meža vidi ar vienuviet augošām dažāda vecuma priedēm.

Bet jau šopavasar šajās izcirtuma vietās kopumā apmēram 7,4 hektāru platībā tiek stādītas Rīgas mežu kokaudzētavā izaudzētās jaunās priedītes. Tie ir 20 tūkstoši jauno kociņu. Priedes ir gaismu un sauli mīloši koki, tādēļ atvērumos priedītes augs daudz straujāk nekā tās, kuras pašas iesējušās lielāko koku paēnā. Turklāt atvēruma vidū ar lielāku izgaismojumu tās augs straujāk nekā atvēruma malā, tādējādi veidojot interesantu un estētisku meža reljefu.

Kā katru gadu, arī šogad visvairāk – 827,79 tūkstoši jeb 71,7% – Rīgas pašvaldībai piederošajos mežos tiks stādīti priežu ietvarstādi, 198,954 tūkstoši jeb 17,2% egļu ietvarstādu, 83,34 tūkstoši jeb 7,4% bērzu un 42,4 tūkstoši jeb 3,7% melnalkšņu stādu.

Meža atjaunošana pamatā notiek pavasarī – aprīlī un maijā, taču, atkarībā no laika apstākļiem, sausajos meža augšanas tipos jaunu mežu var stādīt arī rudenī – no augusta beigām līdz oktobra vidum. Vasaras beigās un rudenī atjaunojamās meža platības tiks plānotas atkarībā no laikapstākļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas