Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas satiksmes padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Klincis

Par pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas satiksme padomes jauno priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Klincis, bet uzņēmuma valdē iecelta uzņēmuma Administratīvo resursu pārvaldes direktore Elīna Epalte-Drulle, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Par Rīgas satiksmes padomes priekšsēdētāja vietnieci iecelta Natālija Moškeviča. 

Epalte-Drulle amatā iecelta, jo vakar, 2.decembrī, darbu Rīgas satiksmes padomē uzsācis līdzšinējais valdes loceklis Juris Švanders, un bez vēl viena pārstāvja valde darbotos mazākumā.

Darbu uzņēmuma valdē turpina Emīls Jakrins un Armands Krūze.

Kā ziņots, jaunais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Druvis Kleins, kurš pārstāv Rīgas domes deputātu bloku Rīgai!, daļēji nomainījis Rīgas satiksmes padomi, tādējādi no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Turpmāk Rīgas satiksmes padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis, Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča un Švanders. 

Padomes locekļu daļēja nomaiņa veikta, jo Kleinam radušās šaubas par šo kandidātu izraudzīšanās procedūru. Pēc Kleina teiktā, tā kā viņš ir kapitāldaļu turētājs uzņēmumam, kurā strādā tūkstošiem cilvēku, viņš "nevēlas uzticēties "viņu" cilvēkiem" un amatos grib redzēt tādus, pār kuriem nekrīt nekāda šaubu ēna.

To, vai atstādinātie padomes locekļi būtu ko "nogrēkojušies" saistībā ar saviem darba pienākumiem vai kādiem pieņemtajiem lēmumiem, Kleins gan pamatot nevarēja.

Atstādinātos pārstāvju par savu lēmumu viņš informējis nav. 

Tikmēr Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) norādīja, ka iepazīstoties ar uzņēmuma darbu, viņam neradās doma par nepieciešamību mainīt uzņēmuma padomi un viņš no nebūtu darījis. Tomēr tā kā viņam vairs nav kapitāldaļu turētāja tiesību, Kleina lēmumā Burovs iejaukties neplāno.

Atstādinātais padomes loceklis Pančenko aģentūrai LETA norādīja, ka nevar paskaidrot Kleina lēmumu, piebilstot, ka vicemērs nav ar viņiem sazinājies un darījis zināmus iemeslus šādam lēmumam. Attiecīgi viņš atzina, ka esot pāragri spriest, vai šis Kleina lēmums tiks apstrīdēts. Arī Ozols sacīja, ka viņam nav skaidrojuma par kapitāldaļu turētāja lēmumu.

Kleins par kapitāldaļu turētāju Rīgas satiksmei kļuva vien 30.novembrī, stājoties vicemēra amatā.

 

 

Top komentāri

VVZ
V
Kam viņiem padome? Lai koordinētu zagšanas un nanoūdeņu procesus?
Asja
A
Par visu maksāju es dārgi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas