Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saskaņas vadītāju tomēr ievēlēs atklāti

Neskatoties uz iepriekšēju uzstādījumu par aizklātām vēlēšanām, partijas Saskaņa kongresa delegātu vairākums šodien atbalstīja politiskā spēka priekšsēdētāja amata kandidāta Andra Morozova priekšlikumu politiskā spēka vadītāju tomēr ievēlēt atklāti.

Par viņa rosinājumu nobalsoja 189 kongresa delegāti. Pret priekšlikumu nobalsoja 88 delegāti, savukārt balsojumā atturējušās trīs personas.

Morozovs šodien partijas kongresā uzsvēra, ka biedru debatēs šodien izkristalizējusies nepieciešamība pēc atklātības un skaidrības. Viņš pauda pārliecību, ka partija un tās biedri ir pietiekami stipri, lai balsotu atklāti.

Politiķis tāpat uzsvēra, ka šādas izmaiņas balsošanas procedūrā spēs ieekonomēt kongresa delegātu laiku, dodot iespēju vairāk runāt par nepieciešamajiem uzdevumiem politiskā spēka attīstībai.

Pašreizējais partijas vadītājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs skaidroja, ka par šādu rosinājumu kongresa delegāti lems pirms politiskā spēka vadītāja vēlēšanām.

Iepriekš partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzsvēra, ka, lai stiprinātu demokrātiju, partijas Saskaņa valdes priekšsēdētāju vajadzētu vēlēt aizklāti.

Ņemot vērā, ka Ušakovs jau iepriekš atsaucis savu kandidatūru uz partijas vadītāja amatu, partijas vadītāja maiņa šodien kongresā ir neizbēgama. Uz amatu pašlaik kandidē trīs cilvēki - Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais parlamentārietis Andris Morozovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas