Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa šogad bibliotēkām dāvina vēl vairāk bērnu grāmatu

Arī šogad Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība turpināja labdarības projektu Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa, lai palīdzētu notikt lasīšanas veicināšanas programmai Bērnu un jauniešu žūrija. Šogad ar ziedotāju atbalstu iegādātas 2600 grāmatas 205 bibliotēkām, kas ir ievērojami vairāk nekā pagājušajā gadā, portālu Diena.lv informēja biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova atzīst, ka labdarības projekts Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa devis lasīšanas veicināšanas programmai Bērnu un jauniešu žūrija izšķirīgi nozīmīgu atbalstu.

"Pateicoties tam, Bērnu un jauniešu žūrija ir izturējusi finansiāli grūtāko posmu pastāvēšanas vēsturē. Drauga plecs un padoms mums ir devis drosmi cīnīties par bērnu tiesībām lasīt labas, aktuālas, interesantas grāmatas ikvienā Latvijas pilsētā un pagastā, arī ārpus mūsu valsts robežām. Kopā mēs varam paveikt brīnumus," sacīja S.Tretjakova.

Par projekta panākumiem priecājas arī viens no tā vēstniekiem mūziķis Kārlis Kazāks.  "Tad, kad projekts ir veiksmīgi realizējies un Bērnu žūrija notiek pat tālāk no lielajiem uzmanības centriem, viss šķiet pašsaprotami. Pašsaprotami, ka bērniem bibliotēkās ir pieejamas labas, jaunas grāmatas. Pašsaprotami, ka ir iespēja ieinteresēt bērnus lasīšanā. Ka kāds par to rūpējās. Bet pirms tam? Kādēļ ir pašsaprotami, ka mums vienam otram ir jālūdz nauda, lai piepildītu to kluso nepieciešamību, to vienīgo, kas veidos bērnus un jauniešus ar iztēli, kas veidos visu, ko mēs iepazīsim jau pavisam drīz? Par laimi ir cilvēki, kas pamana, un kas nekautrējas palūgt. Es arī lūdzu."

Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa atbalstīja un tam notikt palīdzēja projekta vēstnieki -  Evelīna Strazdiņa, Kārlis Kazāks, Andris Sējāns, Una Gavare, Irīna Pīgozne, Mārtiņš Zemītis, Lauris Liepa, Inese Zandere, Sarmīte Ēlerte, Ilze Dobele, Elīna Bīviņa, Ilze Egle, Toms Auškāps, Dace Vizule, Indra Sproģe, Gatis Rozenfelds, Lienīte Osipova, Aurēlija Anužīte – Lauciņa, Lauris Aleksejevs, Dāvis Auškāps, Ingus Ulmanis, Daina Jāņkalne, Pauls Raudseps.

LNB Atbalsta biedrība saka paldies arī informatīvajiem atbalstītājiem – laikrakstam Diena, Dienas žurnāli, portālam Diena.lv, žurnāliem Mans Mazais, Ir un Pie galda, kā arī citiem medijiem.

Atsaucīgas bijušas arī izdevniecības liels un mazs, Lietusdārzs, Zvaigzne ABC, Jumava, Alis, Jāņa Rozes apgāds, Turība, Omnia Mea, Pētergailis un Nordisk, kas piedāvāja ievērojamas atlaides un ļāva par ziedojumiem iegādāties iespējami daudz grāmatu.

Ikviens tika aicināts palīdzēt bērnu grāmatām nonākt bibliotēkās, piezvanot uz 1 lata ziedojumu tālruni 90006889 vai portālā www.ziedot.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas