Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Standard&Poor’s apstiprina Latvijas kredītreitingu BBB+ līmenī

Piektdien, 19. jūlijā, starptautiskajā reitingu aģentūra Standard&Poor’s  apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu šā gada jūnijā paaugstinātā kredītreitinga līmenī BBB+ ar stabilu reitinga nākotnes prognozi, portālu Diena.lv informēja Valsts kase.

Reitinga aģentūra lēmumu pieņēmusi pēc ECOFIN šā gada 9. jūlija galīgā lēmuma uzaicināt Latviju pievienoties eirozonai no 2014. gada 1. janvāra. Vienlaikus ar valsts kredītreitinga apstiprināšanu, reitingu aģentūra Standard&Poor’s ir pārskatījusi pārvedumu un konvertējamības novērtējumu no A uz AAA līmeni, pielīdzinot to citu eirozonas valstu līmenim un pamatojot to ar riska, ka Eiropas Centrālā banka varētu ierobežot pieeju ārvalstu valūtām maksājumu veikšanai, ārkārtīgi mazu iespējamību.

Jau ziņots, ka reitingu aģentūra Standard & Poor’s šā gada 10. jūnijā pieņēma lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot stabilu reitinga nākotnes prognozi. Mūsu valsts novērtējums ilgtermiņa un īstermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā tika paaugstināts no BBB uz BBB+ ar stabilu reitinga prognozi nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar S...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas