Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Tukums Airport anulēta lidlauka apliecība; CAA saņēmis informāciju no divām valsts drošības iestādēm

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) pavasarī saņēmusi informāciju no divām valsts drošības iestādēm, kurā norādīts, ka SIA Tukums Airport līdzīpašnieks neatbilst likuma Par aviāciju prasībām jeb rada draudus drošībai. Atbilstoši normatīviem CAA viņam anulējusi lidlauka apliecību, aģentūrai LETA norādīja CAA direktors Māris Gorodcovs.

Viņš skaidro, ka aģentūra pieņēmusi lēmumu par lidlauka Jūrmala Airport izmantotāja SIA Tukums Airport izsniegtās apliecības anulēšanu 29.aprīlī.

Kā skaidro uzņēmuma vadītājs, likums Par aviāciju paredz, ka aģentūrai jāpieņem lēmums par lidostai, gaisa kuģu izmantotājam un aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējam izsniegtas licences vai sertifikāta darbības anulēšanu, ja no valsts iestādēm saņemta informācija, ka lidostas, gaisa kuģu izmantotāja un aeronavigācijas pakalpojumu sniedzēja īpašnieks jeb patiesā labuma guvējs vai atbildīgais darbinieks neatbilst kādam no izvirzītajiem kritērijiem.

No drošības iestādēm informācija saņemta 24.martā un 23.aprīlī, kurā norādīts, ka līdzīpašnieks neatbilst likuma Par aviāciju 57.2 panta pirmās daļas 8.punkta prasībām. Šis pants nosaka prasību, ka atbildīgais darbinieks - šajā gadījumā līdzīpašnieks - var būt tikai persona, kas ar savu uzvedību vai darbībām nerada draudus Latvijas valsts un sabiedrības drošībai, valsts demokrātiskajai konstitucionālajai iekārtai, valsts neatkarībai un teritoriālajai neaizskaramībai.

Šo lēmumu SIA Tukums Airport pārsūdzēja Ģenerālprokuratūrā, kas lēmumu atstāja spēkā negrozītu, bet sūdzību noraidīja kā nepamatotu.

Tukums Airport apgrozījums pērn bija 51 722 eiro, bet zaudējumi - 1,6 miljoni eiro. Tā īpašnieki ir Engures novada dome, kam pieder 4,25% daļu, bet SIA K.S.AVIA pieder 95,75% daļu. Savukārt aviotransporta uzņēmuma SIA K.S.AVIA īpašnieki ir Sergejs Ščukins (48,75%), kā arī Konstantīns Soloduha (25%), Artjoms Soloduha (25%) un Irina Ščukina (1,25%). Konstantīns Soloduha šī gada februārī ir atbrīvots no valdes locekļa amata. Tagad valdē darbojas tikai Natālija Džeina Marsans.

2014.gada 28.novembrī Tukums Airport ir saņēmusi sertifikātu neregulāro pasažieru, pasta un kravas pārvadājumu veikšanai. Vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma mērķis ir komercreisu apkalpošana, iesaistoties Baltijas, Eiropas un Āzijas pārvadājumu sistēmās. Taču process ieildzis saistībā ar ilgiem Iicenču/atļauju saskaņošanas un to apstiprināšanas procesiem, kā arī ietekmes uz vidi novērtējuma procedūrām.

Kā ziņots, aprīļa sākumā Tukums Airport sākusi jaunu ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) procedūru uzņēmuma attīstītajai lidostai Jūrmala, to jau paredzējis arī Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB), un jaunā IVN nosacījumos paplašināti nākotnes plāni. Saskaņā ar VPVB paziņojumu par ietekmes uz vidi novērtējuma sākšanu paredzētās darbības ierosinātāja - SIA Tukums Airport - plāno organizēt regulārus pasažieru, pasta un kravu pārvadājumus dienas, vakara un nakts stundās vienmērīgi visa gada garumā.

Paredzētās darbības intensitāte jaunajā iecerē bija plānota no 2800 līdz 5000 pacelšanās un tikpat nosēšanās epizodēm gadā, izmantojot civilās aviācijas gaisa kuģus. Paredzēto darbību bija plānots veikt, izmantojot pašreizējo lidlauka infrastruktūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas