Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Varner Gruppen: No Latvijas pamudināja aiziet nelielais tirgus, rentabilitāte un nomas nosacījumi

Norvēģijas koncerna "Varner Gruppen" aiziešana no Latvijas apģērbu tirgus, slēdzot zīmolu "Cubus", "Bik Bok" un "Dressmann" veikalus, saistīta ar Latvijas tirgus apjomu, rentabilitāti un nomas nosacījumiem, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina koncerna pārstāve Džūlija Braglī Ekharte. 

Viņa norāda, ka, pēc koncerna īpašnieku uzskatiem, Latvijas apģērbu tirgus ir salīdzinoši neliels, veikalu rentabilitāte sāka kristies. Tāpat savu lomu nospēlējuši arī telpu nomas nosacījumi, kas vairs neapmierināja koncerna īpašniekus. "Tie ir faktori, kas noteica to, ka īpašnieki pieņēma lēmumu pamest Latvijas tirgu." 

Ekharte atzīmē, ka "Cubus", "Dressmann" un "Bik Bok" veikali darbosies līdz nākamā gada februāra beigām, kad veikali beigs pastāvēt. 

Kā ziņots, koncerns "Varner Gruppen" pamet Latvijas apģērbu tirgu, un nākamgad tiks slēgti visi Latvijā esošie apģērbu zīmolu "Cubus", "Bik Bok" un "Dressmann" veikali, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja apģērbu tirgotāja SIA "Varner Baltija" pārstāvis Edmunds Možeiko. Līdz ar veikalu slēgšanu tiks likvidēts arī koncernā "Varner Gruppen" ietilpstošais uzņēmums "Varner Baltija". 

Bijušais politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers, kurš kopā ar koncerna bijušo vadītāju Franku Varneru Latvijā izveidoja kopuzņēmumu "Dressmann-Baltija", biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka, lai arī no biznesa perspektīvas ir saprotams, tomēr cilvēciski ir žēl, ka Norvēģijas koncerna "Varner Gruppen" īpašnieki pieņēma lēmumu aiziet no Latvijas apģērbu tirgus. 

Kas attiecas uz Latvijas apģērbu tirgu, Šlesers atzīmē, ka no biznesa perspektīvas viņš ļoti labi saprot lēmumu aiziet no Latvijas. "Cik zinu, Frankam Latvija bija kaut kas īpašs, bet viņa dēliem - nē. Taču, būsim godīgi, Latvija nebūt nav arī milzīga iepirkšanās metropole. Latvijā nav nevienas Eiropas mēroga lielpilsētas. Pat Rīga, salīdzinot ar Eiropas pilsētām, piemēram, pirktspējas ziņā vēl atpaliek." 

Tāpēc, ja koncerna īpašniekiem ir vēlme kāpināt apgrozījuma apjomu, tad ir jāpievēršas tiem tirgiem, kas ir visienesīgākie, atzīst Šlesers, piebilstot, ka patlaban visienesīgākais "Varner Gruppen" tirgus ir Vācija. 

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Šlesers 1994.gadā izveidojis kopuzņēmumu ar Varneru - "Dressmann-Baltija" un līdz 1998.gadam bijis arī SIA "Varner Baltija" ģenerāldirektors, kur viņam piederējuši 20% akciju. No 1996. līdz 1998.gadam Šlesers bijis SIA "Varner Hakon Invest" ģenerāldirektors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas