Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ventbunkers piedāvā investēt lidsabiedrībā airBaltic (papildināts 11:44)

AS Ventbunkers izteikusi gatavību investēt Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic, patlaban gan neatklājot iespējamo ieguldāmo summu.

Kā aģentūru LETA informēja Ventbunkera valdes priekšsēdētāja Eva Ciniņa, šādu piedāvājumu uzņēmums izteicis airBaltic valdes priekšsēdētājam Martinam Gausam, "airBaltic" padomei un Satiksmes ministrijai, aicinot pārrunāt investīciju iespējas lidsabiedrības airBaltic attīstībā.

"Pēdējo gadu uzņēmuma Ventbunkers ekonomiskie rādītāji liecina par produktīvu un sekmīgu darbību, līdz ar to esam gatavi attīstīties un iet tālāk. Uzskatu, ka ir svarīgi atbalstīt vietējās izcelsmes uzņēmumus, lai tiem būtu iespēja augt, attīstīties un radīt jaunas darbavietas tepat Latvijā," skaidro Ciniņa.

Pēc Ciniņas teiktā, neskatoties uz jau sākto Vācijas investora piesaistes procesu, Ventbunkers esot gatavs sniegt aviokompānijai nepieciešamo atbalstu.

Konkrētu summu, ko Ventbunkurs būtu gatavs investēt airBaltic, uzņēmuma pārstāve neatklāj, tostarp nestāsta, vai summa būtu līdzvērtīga vācu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piedāvātajiem 52 miljoniem eiro. Vienlaikus Ventbunkers vadība uzsver, ka investīciju apmērs būtu pietiekams, lai lidsabiedrība varētu atjaunot savu floti.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš aģentūru LETA informēja, ka vakar vēlu vakarā no Ventbunkera pārstāvjiem ir saņemts airBaltic investīciju piedāvājums un patlaban tas ir nodots tālākai izvērtēšanai, lai saprastu, ko īsti šis investīciju piedāvājums ietver.

Ozoliņš arī informēja, ka, visticamāk, akcionāru līgums ar jau izvēlēto Vācijas investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu tiks parakstīts šonedēļ.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija turpina gatavot nepieciešamo papildu dokumentāciju, kura nepieciešama, lai varētu parakstīt līgumu ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" finanšu investoru Montāgu-Girmesu.

Valdība iepriekš nolēma atbalstīt Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Saeima ir piekritusi 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai lidsabiedrībai airBaltic. Parlamenta lēmums paredz atļaut finanšu ministram atbilstoši valdības lēmumam palielināt apropriāciju SM līdz 80 miljoniem eiro airBaltic pamatkapitāla palielināšanai pēc akcionāra līguma parakstīšanas. Darījumam nebūšot negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Kā ziņots, saskaņā ar firmas.lv datiem, Ventbunkers apgrozījums 2014.gadā bija 54 miljoni eiro, bet peļņa - 16,9 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar 2013.gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 15 miljoniem eiro, bet peļņa - par 2,5 miljoniem eiro.

Kā norāda uzņēmums, neskatoties uz saspringto situāciju tranzīta nozarē, pērn uzņēmums ir saglabājis stabilas pozīcijas un tā darbība arī finanšu rezultātos atspoguļojas pozitīvi. 2014.gadā ir pieaudzis uzņēmuma pašu kapitāls un nostiprinājušies likviditātes rādītāji.

Ventbunkers 2014.gadā kopumā pārkrāva 2,4 miljonus tonnu naftas produktu. Valsts, pašvaldības un sociālajos budžetos nodokļu veidā par 2014.gadu esot samaksāti vairāk nekā 3,4 miljoni eiro.

Arī šo gadu uzņēmums plāno strādāt ar labiem rezultātiem gan pārkrautā apjoma, gan apgrozījuma, gan peļņas ziņā. Tajā skaitā ir plānots dot būtisku pienesumu valsts un pašvaldības budžetiem nodokļu veidā.

Kā ziņots, šī gada rudenī Ventbunkera līdzīpašumā esošā AS Latvijas Naftas tranzīts (LNT) par 79,98 miljoniem eiro pārdeva Vitol grupai piederošai kompānijai Euromin Holdings (Cyprus) Limited (Euromin) 43,25% AS Ventspils naftas akciju.

Kā liecina Firmas.lv pieejamā informācija, 2014.gadā LNT liekākais akcionārs ar 51% daļu bija AS Ventbunkers. Vēl 17% piederēja uzņēmumam Global Oil Services Limited, 16% - SIA Skonto nafta, bet 11% - SIA Ventrans Rīga.

Par ietekmi Ventbunkerā, kas caur LNT bija otrs lielākais VN akcionārs, jau gadiem ilgst strīdi. Kompānijas līdzīpašnieki tieši un pastarpināti ir uzņēmēji Olafs Berķis, Oļegs Stepanovs, Igors Skoks, Genādijs Ševcovs un Lembergu ģimene, kuras aktīvu pārvaldību tiesa Aivara Lemberga krimināllietas ietvaros uzticējusi Šveices advokātam Rūdolfam Meroni.

papildināta visa ziņa un mainīts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas