Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

www.celokopa.lv prettiesiski piedāvājis tūrisma pakalpojumus

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), veicot pārbaudi interneta vietnē www.celokopa.lv, konstatēja pārkāpumus SIA _Ceļo kopā _darbībā, piedāvājot patērētājiem iegādāties kompleksos tūrisma pakalpojumus, portālu Diena.lv informēja PTAC.

Līdz šim SIA Ceļo kopā nav ņēmusi vērā PTAC pieprasījumus nodrošināt klientu iemaksātās naudas drošības garantiju, tāpēc, lai risinātu radušos situāciju un pārtrauktu komersanta prettiesisku darbību, PTAC sazinājās ar  mājaslapas www.celokopa.lv servera pārvaldītāju. PTAC informēja servera pārvaldītāju, ka uz tā servera SIA Ceļo kopā ir izvietojis interneta vietni, kura tiek izmantota prettiesisku darbību veikšanai. PTAC aicināja servera pārvaldītāju veikt nepieciešamās darbības, lai novērstu piekļuvi interneta vietnē www.celokopa.lv sniegtajai prettiesiskajai informācijai. Servera pārvaldītājs ir slēdzis vietni.

PTAC arī aicina patērētājus, kas jau ir iegādājušies SIA Ceļo kopā organizētos kompleksos tūrisma pakalpojumus, sazināties ar komersantu, lai risinātu radušās neskaidrības vai problēmas saistībā ar iegādāto pakalpojumu. Ja patērētājiem neizdodas sazināties ar komersantu, tad ir iespējams griezties arī PTAC, lai rastu risinājumu saistībā ar komunikācijas nenodrošināšanu.

PTAC atgādina patērētājiem, ka jābūt īpaši vērīgiem, iegādājoties kompleksos tūrisma pakalpojumus. PTAC aicina patērētājus pirms pakalpojumu iegādes kolektīvās iepirkšanās portālos pievērst uzmanību, vai attiecīgajā mājaslapā ir sniegta informācija par to, kas ir konkrētā kompleksā tūrisma pakalpojuma sniedzējs, kā arī vai kompleksā tūrisma pakalpojuma sniedzējs ir reģistrēts Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru Datubāzē (TATO), ieskatoties http://tato.em.gov.lv. Tāpat jāpārbauda, vai TATO ir informācija, ka izvēlētais tūrisma pakalpojuma sniedzējs ir nodrošinājis klienta iemaksātās naudas drošības garantiju.

PTAC aicina pievērst piedāvātā kompleksā tūrisma pakalpojuma līguma noteikumiem. PTAC norāda, ka, iegādājoties ceļojumus kolektīvās iepirkšanās portālos, īpaši nozīmīgi ir iepazīties ar pakalpojuma iegādes nosacījumiem (piemēram, noskaidrot, kas notiek gadījumos, ja operatoram neizdodas nokomplektēt pilnu grupu; vai papildus vilinošajai cenai nav paredzēti "slēptie" maksājumi); kā arī noskaidrot, vai piedāvātās atlaides ir reālas un vai piedāvājuma apraksts nav maldinošs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas