Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Yandex.Taxi darbība tuvāko dienu laikā tiks atjaunota

Autotransporta direkcija (ATD) ir pārbaudījusi Yandex.Taxi iesniegtos dokumentus un pārliecinājusies par to atbilstību normatīvo aktu prasībām, tāpēc ir pieņemts lēmums reģistrēt Yandex.Taxi kā tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēju. Plānots, ka tuvāko dienu laikā tiks atjaunota mobilās lietotnes Yandex.Taxi un tīmekļvietnes taxi.yandex.lv darbība, portālam Diena.lv pavēstīja ATD pārstāvji.

Kā vēstīts, ATD nolēma bloķēt mobilo lietotni Yandex.Taxi un tīmekļvietni taxi.yandex.lv. 

Tiks atcelta mobilās lietotnes Yandex.Taxi un tīmekļvietnes taxi.yandex.lv darbības ierobežošana Latvijas teritorijā. Autotransporta direkcija vērsīsies pie elektronisko sakaru komersantiem ar lūgumu atbloķēt mobilo lietotni un tīmekļvietni.

Šobrīd Latvijā ir reģistrējušies divi šādu pakalpojumu sniedzēji – Bolt Technology OÜ un Yandex.Taxi. Arī pēc pakalpojuma sniedzēju reģistrēšanas ATD kopā ar kontrolējošajām institūcijām turpinās sekot līdzi tam, lai tiktu izpildīta normatīvajos aktos noteiktā kārtība, kā nodrošināt pārvadājumu pakalpojumu, izmantojot mobilo lietotni vai tīmekļvietni.

"Pakalpojumu sniedzējam jānodrošina, lai ar konkrētās tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes starpniecību pakalpojumus pasažieriem varētu piedāvāt tikai licencēti komersanti, kuri ir saņēmuši licences kartīti par katru transportlīdzekli, ar ko tiek veikti pārvadājumi. Tāpat tam jāpārliecinās, ka autovadītāji, kuri nodrošina pasažieru komercpārvadājumus, ir reģistrēti Taksometru vadītāju reģistrā", norāda ATD.

“Lietotne ir veiksmīgi reģistrēta Latvijas Autotransporta direkcijā. Tādējādi Yandex.Taxi pilnībā atbilst jaunajām likumdošanas prasībām. Direkcija ir izsūtījusi mobilo sakaru un interneta operatoriem rīkojumu atcelt ierobežojumus, un mēs ceram, ka tuvākajā laikā Yandex.Taxi darbība tiks pilnībā atjaunota. Mēs turpinām attīstīt servisu Latvijā, ieviest jaunas funkcijas un jaunas izstrādnes, tostarp drošības tehnoloģijas", saka Yandex.Taxi preses pārstāvji.

Top komentāri

Plletne
P
Nevis atjaunot,bet aresteet kaa prokrueviskos teroristus,kas sa u graujosho darbibu pret LV izversh SPIEGOJOT...?fck ruski mir
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas