Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ādamsons: Viedoklis par manu attieksmi pret dažādu rasu cilvēkiem izplatīts sagrozītā veidā

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (Saskaņas centrs) uzskata, ka medijos izskanējušais viedoklis par viņa attieksmi pret dažādu rasu cilvēkiem ticis izplatīts sagrozītā veidā.

"Publiskajā telpā sagrozītā veidā tika izplatīts viedoklis par manu attieksmi pret dažādu rasu cilvēkiem. Lai izvairītos no dažāda veida interpretācijām, vēlos paskaidrot, ka ar saviem izteikumiem vēlējos nevis kādu aizvainot, bet mudināt Latvijas ļaudis ātrāk vienoties savā starpā un izbeigt ķīviņus starp dažādu Latvijā dzīvojošu tautību pārstāvjiem," teikts J.Ādamsona otrdien izplatītajā paziņojumā.

Deputāts norāda, ka viņa mērķis bija panākt, "lai cilvēki saprot, ka valdošo partiju politika izstumj Latvijas valsts piederīgos – gan pilsoņus, gan nepilsoņus no Latvijas, atbrīvojot vietu iebraucējiem ar atšķirīgu mentalitāti". 

"Nekādi nepaužot atšķirīgu attieksmi pret citu tautību pārstāvjiem, vēlos vienot Latvijā dzīvojošos, jo lielais skaits aizbraucēju no Latvijas liecina, ka  viņu vietā ieradīsies citi un tad mums nāksies piemēroties nepazīstamai mentalitātei. Es vēlos darīt visu, lai apturētu šo aizbraukšanas plūsmu un Latvijas iedzīvotāji dzīvotu plaukstošā valstī," uzsver deputāts.

Jau vēstīts, ka SC piektdien izplatīja paziņojumu, kategoriski norobežojoties no Ādamsona paustā viedokļa, un atvainojās tiem cilvēkiem, kurus viņa viedoklis varēja aizskart. Ādamsona izteikumiem uzmanību pievērsa Arābu kultūras centra vadītājs Abu Meri, kurš atsaucās uz SC pārstāvja izteikumiem televīzijā.

"Cik saprotu, [premjers Valdis] Dombrovska kungs jau, iespējams, ir piekritis, un mēs tagad uzņemsim 40–60 tūkstošus arābu. Es vienmēr esmu uzskatījis, ka ar baltās rases pārstāvjiem mēs kopīgu viedokli atradīsim, mums ir kaut kur līdzīga mentalitāte, varbūt dažādi uzskati, bet mums ir apmēram vienāda vērtību skala. Sabrauks šeit musulmaņi, es nezinu, ko mēs šeit darīsim," televīzijā teicis Ādamsons.

Abu Meri atklātā vēstulē, kas publicēta SCP mājaslapā, norādīja, ka citātā izmantoti izteikumi, kas iedala cilvēkus dažādās kategorijās atkarībā no viņu etniskās un reliģiskās piederības. "Vēlos pārliecināties, ka neesat apzināti mēģinājis vairot rasisma un ksenofobijas izpausmes Latvijā," skaidrot savu pozīciju Ādamsonu aicināja Abu Meri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas