Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Advokāts: Priedītis daļēji atzīst savu vainu, pats vērsies policijā

Aizturētā Latvijas Krājbankas valdes priekšsēdētāja Ivara Priedīša advokāts Saulvedis Vārpiņš portālam Diena.lv apstiprināja, ka viņa klients pats vērsies policijā un ziņojis par notikumiem, kas devuši pamatu izvirzīt viņam apsūdzības pilnvaru pārsniegšanā.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, saistībā ar notikumiem Latvijas Krājbankā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 196. panta 2. daļas – pilnvaru ļaunprātīga izmantošana un pārsniegšana, ja tas darīts mantkārīgos nolūkos.

"I. Priedītis ir atzinis, ka nav ievērojis to kārtību, kāda noteikta attiecībā uz dokumentu parakstīšanu. Juridiski tas var tikt vērtēts kā pilnvaru ļaunprātīga pārsniegšana," telefonsarunā no policijas iecirkņa teica S. Vārpiņš. Advokāts kategoriski noliedza jebkādus mantkārīgus nolūkus no sava klienta puses.

Iepriekš aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošu neoficiālu informāciju, ziņoja, ka pagājušajā nedēļā nozīmīgi naudas līdzekļi - vairāki desmiti miljonu latu - pārskaitīti prom no Krājbankas. Tas arī mudinājis likumsargus un finanšu tirgus uzraugus rīkoties tik strauji un ierobežot bankas darbību. Jautāts par to, S. Vārpiņš portālam Diena.lv atzina, ka runa esot par vairākiem miljoniem latu, bet precīzu summu nemācēja nosaukt.

S. Vārpiņš apstiprināja, ka I. Priedītim tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. Aizturēti esot arī visi pārējie Latvijas Krājbankas valdes locekļi, bet apsūdzības viņiem, vismaz šobrīd, neesot izvirzītas. Pārējie bankas valdes locekļi ir Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova, kā arī Dzintars Pelcbergs. Neviens bankas padomes loceklis aizturēts neesot.

Kā vēstīts, saskaņā ar minēto lēmumu ir apturēta arī Latvijas Krājbankas valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki, kas pārvalda banku un iegūst bankas valdes un padomes tiesības.

Otrdien pie Latvijas Krājbankas kontos noguldītajiem līdzekļiem pieeja tika liegta gan privātpersonām, gan uzņēmējiem, gan pašvaldībām, radot milzīgas grūtības īstenot ikdienas darījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas