Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Āfrikas cūku mēris šajā nedēļā konstatēts piecām mežacūkām Latvijā

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši piecus jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta pa vienai meža cūkai Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, Madonas novada Aronas pagastā, Ozolnieku novada Salgales pagastā, Preiļu novada Aizkalnes pagastā un Saldus novada Rubas pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 123 mežacūkām 42 novadu 75 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Kad Pārtikas un veterinārā dienests (PVD) atdzisies ka lietai nav nekada darisana ar "meeri". (Yersinia pestis) Parejaa pasaule so virus iekaisumu deve par "Swine Fever" vai " Cuku drudzi". Associacija ar meri ir fiktiva un fabriceta fabule an intrese cik ilgi valsts ar medijas palidzibu maldinas visu valsti lietu sauks cuku meri
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas