Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina iedzīvotājus pārskatīt interneta lietošanas paradumus

Satiksmes ministrija (SM) aicina pārskatīt savus interneta lietošanas paradumus, lai ārkārtējās situācijas laikā, kad liela daļa sabiedrības strādā vai mācās attālināti, neveidotos tīkla pārslodze, aģentūru LETA informēja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Ministrijā norādīja, ka līdz ar kraso jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojumu visā pasaulē, arī Latvijā, saudzējot savu un citu veselību, daudzos uzņēmumos priekšroka tiek dota darbam un mācībām attālināti - ar interneta starpniecību. Pašreiz desmitiem tūkstošu darbinieku vienlaikus savu mācību vai darba dzīvi ir pilnībā pārnesuši no izglītības iestādēm un birojiem, kas aprīkoti ar jaudīgu internetu, uz saviem mājokļiem.

SM atgādināja, ka šībrīža situācijā, kad Latvijā būtiski pieaudzis interneta patēriņš un datu pārraides tīklu noslodze, tā darbības nepārtrauktības nodrošināšanai ikvienam jāpārskata savi interneta lietošanas ikdienas paradumi. 

Patlaban datu pārraides tīkla veiktspēja ir vitāli svarīga valstij nozīmīgu procesu organizēšanā, tādēļ SM kopā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) un SIA Latvijas mobilais telefons ekspertiem aicina lietot internetu sociāli atbildīgi, atceroties, ka tas šobrīd ir galvenais darba un mācību instruments simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju.

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Kā aģentūrai LETA iepriekš apliecināja telekomunikāciju operatoru pārstāvji, līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju būtiski augusi interneta datu plūsma. 

Top komentāri

slinkā aita
s
Tas ir kā aicināt visus uz gavēni un nedoties uz pārtikas veikaliem :)
senču saziņa
s
bija baložu pasts
janka
j
pag gadu apkal blava pilna rikle kad internets esot visa valsti un vel kada augsta limeni. satiksmes ministrija tagad ir pretruna ar saviem pazinojumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas