Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Aicina jauniešus attīstīt savas biznesa idejas

Izsludināta pieteikšanās jauniešu izaugsmes un uzņēmējdarbības attīstīšanas programmai IZRĀVIENS, kurā vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi sacentīsies par iespēju iegūt 500 EUR savas biznesa idejas realizēšanai dzīvē, kā arī iespēju iegūt vērtīgas balvas no atbalstītājiem.

Jauniešu komandas sacentīsies 3 posmos. Programmā tiks uzņemtas 10 labākās jauniešu komandas- jaunieši -, kuri ir vecumā no 15 līdz 19 gadiem un  ir izveidojuši komandu 2-4 dalībnieku sastāvā, kā arī līdz 22.martam aizpildījuši pieteikuma anketu.

Nonākot  programmā IZRĀVIENS, 30.martā LIAA Ogres Biznesa Inkubatorā jauniešu komandas strādās ar  Rīgas Ekonomikas augstskolas sagatavotajiem uzdevumiem, kā arī konsultēsies ar mentoriem – veiksmīgiem uzņēmējiem - un uzklausīs uzņēmīgu jauniešu iedvesmas stāstus. Otrajā posmā no  5. līdz 7.aprīlim  komandas dosies attīstīt savu ideju starptautiskās apmācībās Somijā, kur būs iespēja mācīties pareizi formulēt ideju, izvērtēt tās konkurētspēju, kā arī konsultēties ar mentoriem no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Savukārt finālā - 18.aprīlī -  Rīgas Ekonomikas augstskolā katra komanda prezentēs savu biznesa ideju  žūrijai, kā arī  iedvesmosies no Latvijā veiksmīgu un plaši atpazīstamu uzņēmēju pieredzes stāstiem.

Programmas organizatore, Junior Achievement Latvija Līderu programmas dalībniece Alīna Anete Birnika atzīst: "Programma  ir fantastiska iespēja jauniešiem, kas interesējas par uzņēmējdarbību arī tad, ja nav iepriekšējas pieredzes un attiecīgo zināšanu.  Tās pievienotā vērtība ir, ka komandas iegūst pieredzi visas programmas laikā -  izmēģina savus spēkus uzņēmējdarbībā, gūst kontaktus uzņēmēju vidū, vērtīgas balvas no atbalstītājiem un iespēju doties uz starptautiskām apmācībām Somijā, kā arī rod iespēju iegūt kapitālu savas idejas realizācijai dzīvē. Arī mana biznesa ideja – SMU Rainy Art, kas pagājušogad pārstāvēja Latviju Eiropas finālā Šveicē,  savulaik kopā ar manu kolēģi Zandu Plaudi tika attīstīta tieši jauniešu biznesa ideju konkursa ietvaros, tāpēc iesaku jauniešiem izrauties: izmantot iespēju un īstenot ideju!"

Jauniešu izaugsmes un uzņēmējdarbības attīstīšanas programma IZRĀVIENS tiek organizēta sadarbībā ar Ogres novada uzņēmēju biedrību, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ogres novada pašvaldību, Altum, Lielvārdes, Ropažu novada uzņēmēju biedrību, izdevniecību Mansards, izdevniecību IR, portālu uzdevumi.lv, mykoob.lv, LIAA Ogres Biznesa Inkubatoru, SIA Fazer,SIA Top Food, SIA Karameļu darbnīcu, Chaula TV, laikrakstu Diena, Dailes teātri, Jauno Rīgas teātri, Coca Cola HBC Latvija, Līderu skolu, Andra Marta photography, Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociālās uzņēmējdarbības centru O ISTABA. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas