Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aicina Krievijas uzbrukuma Ukrainā gadadienā ievērot klusuma brīdi

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, valsts augstākās amatpersonas aicina Latvijas iedzīvotājus šodien plkst.9 vienoties klusuma brīdī, pieminot un godinot Ukrainas upurus, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Uz klusuma brīdi aicina Valsts prezidents Egils Levits, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Valsts augstākās amatpersonas atzīmē, ka kopš 2014.gada Krievija uzbrūk Ukrainas zemei un neatkarībai. Pagājušā gada 24.februārī Krievijas bruņotie spēki sāka brutālu pilna mēroga militāru agresiju, kas turpinās jau gadu.

"Tūkstošiem cilvēku, kas bija dzīvojuši vienkāršu, ikdienišķu dzīvi - sievas un vīri, brāļi un māsas, vecāki un bērni, - ir gājuši bojā šajā Krievijas bezjēdzīgi sāktajā karā. Vēl tūkstošiem ir deportēti uz agresora teritoriju. Vairākiem miljoniem ukraiņu dzīves ir sagrautas, dodoties bēgļu gaitās, lai meklētu patvērumu no Krievijas iebrucēju zvērībām," aicinājumā pauž Levits, Smiltēns, Kariņš un Rinkēvičs.

Valsts augstākās amatpersonas arīdzan norāda, ka ukraiņu kareivji un kareives pašaizliedzīgi cīnās par savas zemes un mūsu visu brīvību un neatkarību. Viņi ir spējuši noturēties pret milzīgu pārspēku, apstādinot agresora virzību uz priekšu, un ir arī spējuši dot spēcīgus pretsitienus. Ukraina par to maksā "baisu, asiņainu cenu, zaudējot savus izcilākos dēlus un meitas".

Levits, Smiltēns, Kariņš un Rinkēvičs uzsver, ka Latvija atbalstīja un atbalstīs Ukrainas cīņu līdz pilnīgai uzvarai. "Tiem, kas cīnās par savu valsti, vienmēr būs vairāk apņēmības un spēka nekā tiem, kas iebrūk svešā zemē. Tie, kas cīnās par savu bērnu tiesībām dzīvot brīvā un demokrātiskā valstī, gūs virsroku," aicinājumā uzsver valsts augstākās amatpersonas.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievijas prezidents deva rīkojumu sākt iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas