Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Aicina uz latviešu valodas bezmaksas kursiem

Izvērtējot  konkursam Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem 11 iesniegtos projektus, ir pieņemts lēmums finansiāli atbalstīt piecu projektu realizēšanu par kopējo summu 31 736 lati, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Latviešu valodas apguves kursus periodā no jūlija līdz novembrim īstenos SIA Mirte, biedrība Latvijas Tautas skola, SIA Mensarius, Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs, Latvijas Pašvaldību mācību centrs.

Latviešu valodas apmācības kursi pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem nodrošinās latviešu valodas apguvi A un B līmeņa ietvaros. Bez maksas latviešu valodu varēs mācīties tie, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā, izņemot skolēnus un bezdarbniekus. Apmācību prioritārā mērķa grupa ir Rīgas pirmsskolu izglītības iestāžu saimnieciskais personāls. Kopumā plānots apmācīt 489 kursantus.

Valodas kursu norises vieta Rīgas iedzīvotājiem ir jāizvēlas pašiem, atbilstoši atbalstīto projektu sarakstam, kas pieejams interneta vietnēs www.iksd.riga.lv un www.riga.lv.  Sarakstā ir norādīta izglītības iestādes adrese, kur notiks mācības, un kontakttālrunis, pa kuru zvanot ir jāpiesaka dalība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas