Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aizsardzības ministrija plāno zemessargiem piešķirt uzturdevas

Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi grozījumus noteikumos, kas paredz zemessargiem piešķirt uzturdevas, ja viņi ilgstoši piedalās militārās mācībās un atrodas norīkojumā.

Lai nodrošinātu valsts aizsardzības intereses, arvien lielāka uzmanība tiek veltīta Latvijas pilsoņu sagatavošanai dienestam Zemessardzē un valsts aizsardzības uzdevumu pildīšanas apmācībai, līdz ar to paplašinās Zemessardzei uzticēto uzdevumu apjoms un jomas.

Zemessargi piedalās kopīgās mācībās ar profesionālā dienesta karavīriem; sniedz atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības nodrošināšanā; veic bīstamu ēku nojaukšanu ar spridzināšanas metodi, piedalās sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanā, sniedz atbalstu Jaunsardzei.

Zemessargi tiek gatavoti dalībai starptautiskajās operācijās, kā arī no 2014.gada jūnija zemessargi tiek apmācīti, lai sniegtu atbalstu Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai.

Zemessargi, piedaloties tajās pašās mācībās, kurās karavīri, proti, vairāk par 72 stundām bez pārtraukuma lauka apstākļos, nesaņem piemaksu. Savukārt karavīri, kuri ne mazāk kā 72 stundas bez pārtraukuma piedalās militārās mācībās lauka apstākļos, saņem šādu karavīra papildu uzturdevu 2,28 eiro apmērā. Karavīri, kuri ne mazāk kā astoņas stundas ir norīkojumā, saņem karavīra dienas papildu uzturdevu - 64 centus, savukārt zemessargi, kuri kopā ar karavīru atrodas norīkojumā, šādu papildu uzturdevu nesaņem.

Ņemot vērā iepriekšminēto, lai nodrošinātu vienādas sociālās garantijas vienādos apstākļos esošajām personām, AM rosina iepriekšminētās uzturdevas piešķirt arī zemessargiem.

AM sagatavotie grozījumi ceturtdien tiks skatīti valsts sekretāru sanāksmē. Grozījumi vēl būs jāapstiprina valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas