Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizsardzības nozare sākusi militārās medicīnas apakšvienības izveidi

Saskaņā ar šogad apstiprināto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) medicīniskā nodrošinājuma koncepciju aizsardzības nozare turpina militārās medicīnas kapacitātes stiprināšanu un sākusi izvēršamu militārās medicīnas apakšvienību izveidi, lai radītu papildu iespējas sniegt medicīnisko palīdzību gan militāras, gan civilas krīzes situācijās, aģentūrai LETA sacīja Aizsardzības ministrijas pārstāve Vita Briže.

"Covid-19 pandēmija ir norādījusi uz nepieciešamību stiprināt arī militārās medicīnas kapacitāti. Militārās medicīnas apakšvienības varēs sniegt medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem arī gadījumos, ja piemēram, civila krīze būs izraisījusi veselības aprūpes sistēmas pārslodzi. Tāpat militārās medicīnas apakšvienības varēs nodrošināt neatliekamo medicīnisko un ķirurģisko palīdzību cietušajiem potenciālas militārās vai citas civilas krīzes situācijās," skaidroja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Militārās medicīnas apakšvienību darbību varēs izvērst jebkurā Latvijas vietā, un tās nodrošinās cietušo vai slimnieku pagaidu izvietošanu un neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu.

Izvēršamo militārās medicīnas apakšvienību attīstība ir ilgtermiņa projekts, kura īstenošanai Nacionālie bruņotie spēki iegādāsies nepieciešamo medicīnas aprīkojumu un piesaistīs ārstniecības personālu.

Militārās medicīnas apakšvienības veidos kvalificētas ārstniecības personas, kuras jau strādā bruņoto spēku vienību ārstniecības iestādēs un tās, kuras strādā civilajās ārstniecības iestādēs un dienē Zemessardzē.

Viņa skaidroja, ka dienestu zemessardzē un darbu militārās medicīnas apakšvienībā ārstniecības personāls varēs apvienot ar civilo profesionālo karjeru medicīnā, vienlaikus apgūstot militārās iemaņas, stiprinot savu gatavību reaģēt valsts apdraudējuma gadījumā un sniedzot neatsveramu ieguldījumu valsts aizsardzībā krīzes situācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas