Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 53 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 53 pērnās zāles ugunsgrēki, kā arī 10 meža ugunsgrēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Tāpat trešdien no ugunsgrēka Rīgā izglābti divi cilvēki.

Trešdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no  daudzdzīvokļu mājas loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu ēkas dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, izvedot pa iekšējām kāpnēm. Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā dega vienstāvu koka privātmājas pirmā stāva piebūve pie ieejas, blakus esošā istaba, starpstāvu pārsegums, kā arī koka konstrukcijas bēniņos kopumā 40 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kopumā 249 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu deg pusotrstāva dzīvojamā māja, blakus esošā vieglā automašīna, divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena, jumts un piebūvētais šķūnis, kā arī vienstāva vasarnīca. Plkst. 19.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Kopumā VUGD saņēma 120 izsaukumus – 89 uz ugunsgrēku, tai skaitā 53 kūlas un 10 meža ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas