Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsts 31 ugunsgrēks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsts 31 ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šorīt plkst.5.44 ugunsdzēsēji devās uz Valkas novada Valkas pagastu, kur dega divstāvu koka mājas jumts 150 kvadrātmetru platībā un ēkas siena 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies astoņi cilvēki. Plkst.7.03 ugunsgrēks tika lokalizēts. Darbi notikuma vietā turpinās.

Plkst.00.35 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Mežvidu pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas dzīvoklī dega griesti, siena un dīvāns 12 kvadrātmetru platībā. Par piedūmojumu dzīvoklī ziņoja dūmu detektors. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki. Plkst.2.04 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.12.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Tīnūžu pagastu, kur dega meža zemsedze 2,4 hektāru platībā. Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtināja spēcīgās vēja brāzmas, kas radīja uguns izplatīšanās draudus. Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta darbinieki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.20.46.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divi jumti, garāža ar sadzīves mantām, vieglā automašīna, koka konstrukcijas, elektrolīnijas balsts, dīvāns, vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, skaidu kaudze, siena ruļļi, sausā zāle, koki, zaru kaudze, krūmi un sešos gadījumos gadījumos atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus - 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas