Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos divi bojāgājušie un 31 izglābtais

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, bet izglābts 31 cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma informāciju, ka Valmieras novada Lodes pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg koka guļbūves ēkas mansards, bēniņi un pirmais stāvs 210 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Savukārt šorīt VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Tērvetes pagastu, kur deg garāža ar izbūvētu dzīvojamo telpu 15 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Pirmdienas vakarā plkst.22.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Grīvas ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas pagrabā dega šķūņi un sadzīves priekšmeti 80 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā dūmi bija izplatījušies pa visām ēkas kāpņu telpām. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies desmit cilvēki.

Ugunsdzēsēji sadarbībā ar pašvaldības policijas darbiniekiem no piedūmotās ēkas izglāba 29 cilvēkus. Notikumā cieta seši cilvēki, kuri nodoti mediķiem.

Pirmdienas vakarā saņemts izsaukums arī uz Brīvības gatvi Rīgā, kur dega vieglā automašīna. Notikuma vietā garāmbraucēji no automašīnas bija evakuējuši vienu cilvēku.

Tāpat pirmdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Bāriņu ielu Rīgā, kur trīsstāvu nama augšējā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no piedūmotā dzīvokļa bija iznesuši vienu cilvēki, kur bija cietis un nodots mediķiem.

Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī, kur notika ugunsnelaime, netika konstatēts.

Pirmdiena arī saņemts izsaukums uz Viršu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu mājas augšējā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa evakuēts viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem.

Mājoklī dūmu detektors nebija ierīkots.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas