Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Akcīzes nodokļa palielināšana Rīgas bāros nav izraisījusi cenu kāpumu alkoholiskajiem dzērieniem

Akcīzes nodokļa palielināšana stiprajam alkoholam Rīgas bāros nav izraisījusi šo dzērienu cenu kāpumu, apliecināja aptaujātie Rīgas bāru pārstāvji.

Restorānu un bāru B-bārs un Balzambārs īpašnieka B-bārs pārstāvis Guntis Kalējs sacīja, ka dzērienu cenas B-bāros nav mainītas akcīzes nodokļa paaugstināšanas dēļ. "Cenas nav pieaugušas, kategoriski nē," uzsvēra Kalējs un piebilda, ka cenu celšana dzērieniem nozīmētu bāru aizslēgšanu.

Kalējs apliecināja, ka arī tuvākajā laikā B-bārs neplāno cenu palielināšanu alkoholiskajiem dzērieniem. "Līdz ar ēdienkartes maiņu cenas pie mums atsevišķās pozīcijās varētu samazināties pat par 30–40%," atzina B-bāra pārstāvis.

Arī Vecrīgas restorāna–bāra Garāža pārstāve norādīja, ka cenas bārā akcīzes nodokļa dēļ nav paaugstinātas. "Pagaidām nav plānots cenu paaugstinājums," viņa teica.

Tāpat bāra Just pārstāvis aģentūrai BNS apliecināja, ka alkoholisko dzērienu cenas bārā nav mainītas pēc 1.jūnija, kad pieauga akcīzes nodokļa likme stiprajam alkoholam.

Jau vēstīts, ka no 1.jūnija pieauga akcīzes nodoklis stiprajam alkoholam no 890 līdz 940 latiem par 100 litriem absolūtā spirta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas