Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Alūksnē gāzes eksplozijā cietušā daudzdzīvokļu nama atjaunošanai nepieciešami 22450 eiro

Publiskā iepirkuma rezultātā noskaidrots, ka šā gada septembrī Alūksnē, Torņa ielā 15, gāzes eksplozijā cietušā daudzdzīvokļu nama atjaunošanai nepieciešami 22450 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Publiskajā iepirkumā par nama atjaunošanas būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību uzvarējis uzņēmums SIA Projektēšanas birojs Austrumi, piedāvājot darbu veikt par 22450 eiro.

Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka, tā kā nams ir privātīpašums, pašvaldība likuma ietvaros nevar piedalīties tā atjaunošanas finansēšanā. Alūksnes novada pašvaldība lūgusi arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas palīdzību nama atjaunošanas finansēšanā, taču tā atteikusi, pamatojoties uz nelaimes gadījuma specifikāciju.

Oktobrī izveidotā mājas padome, kas pārstāv daudzdzīvokļu nama īpašniekus, ir informēta par nama atjaunošanai nepieciešamo finansējumu. Par to, kur to iegūt līdzekļus jālemj pašiem dzīvokļu īpašniekiem.

Mucenieks atklāja, ka finansējuma rašana nama atjaunošanai ir komplicēta arī tādēļ, ka 2005.gadā mājas iedzīvotāji ņēmuši kredītu mājas siltināšanai, bet 2006.gadā - siltināšanas darbu pabeigšanai. Abu kredītu pilna atmaksa jāveic līdz 2017.gada oktobrim un 2018.gada martam, kas nozīmē, ka nama īpašnieki nevar uzņemties jaunas finansiālās saistības.

Kā arī pašreiz izveidojusies situācija, kad iedzīvotājiem, kuru dzīvokļi atrodas nama cietušajā daļā, tāpat tiek aprēķina attiecīgā apsaimniekošanas maksa.

Mucenieks arī pastāstīja, ka izmeklēšana par septembrī notikušās gāzes eksplozijas apstākļiem joprojām turpinās. Savukārt iedzīvotāji, kuru dzīvokļi atradās ēkas cietušajā daļā, joprojām mitinās pagaidu mājokļos.

Diena.lv jau vēstīja, ka šā gada 3.septembra vakarā Alūksnē, Torņa ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, notikusi propāna gāzes eksplozija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas