Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Alūksnes domē izmaiņas vadībā un koalīcijā

Alūksnes novada domē ceturtdien notikušas izmaiņas pašvaldības vadībā, kur domes priekšsēža vietnieka Laimoņa Sīpola (LPP/LC) vietā ievēlēts Dzintars Adlers (SCP). Līdz ar to mainījusies ir arī koalīcija, kurā tagad ir bijušās opozīcijas partijas Sabiedrība citai politikai un Jaunais laiks. Šobrīd nav skaidrības, vai pašreizējais mērs Aivars Fomins (TP) saglabās savu amatu.

A. Fomins (TP), kurš pirms aptuveni mēneša guva kājas traumu un domes darbā nepiedalās, Dienai vēl nevarēja pateikt, vai Tautas partija iesaistīsies jaunajā koalīcijā, jo sarunās par to vēl skaidrība nav gūta. «Kura partija gan negribētu būt koalīcijā,» atzina A.Fomins, kurš pagaidām vēl ir domes priekšsēdis.

Dz.Adlers, kurš mēra slimības laikā veiks pašvaldības vadītāja pienākumus, savā pirmajā darba dienā jaunajā amatā Dienai atzina, ka domstarpības galvenokārt bijušas par domes nespēju «iet līdzi laikam novadu reformas īstenošanā». Dome ceturtdien arī nobalsojusi par lēmumu līdz 1.jūnijam veikt izmaiņas pagastu pārvalžu vadībā — tagad katrā pagastā ir savs pārvaldes vadītājs, bet dažos no tiem ir daži simti iedzīvotāju. Tāpēc nolemts algot uz diviem, vai pat trim pagastiem vienu pārvaldes vadītāju. Tāda prakse jau ir citos novados. Tāpat paredzēta arī grāmatvedības centralizācija.

Alūksnes novada domes koalīcijā tagad ir SCP, JL, Saskaņas centrs un Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kam kopā ir astoņas balsis. Ar septiņām balsīm opozīcijā ir LPP/LC, ZZS un TP, kam kopā ir septiņi deputāti. Taču Dz.Adleru aizklātā balsojumā bija atbalstījis arī viens no šiem deputātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas