Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Alūksnes novada domē liedz pieeju ziņu portālam; Rīgas domē - sociālajiem tīkliem

«Tas ir tāds ķengu portāls, kur vairāk sēž padsmitnieki. Man šādi teksti nav pieņemami,» par ziņu portālu Aluksniesiem.lv, kuram liegta pieeja Alūksnes novada domes darbiniekiem, saka domes priekšsēdētājs Aivars Fomins (TP). Mediju eksperte šādu lēmumu vērtē kā nepareizu, jo darbiniekiem ir jāzina, kādu informāciju saņem sabiedrība, ar kuru viņi strādā, neatkarīgi no informācijas satura.

«Šim un portālam Draugiem.lv pieeja ir liegta laikā no astoņiem līdz pieciem vakarā,» saka Alūksnes novada domes izpilddirektore Janīna Čugunova. «Neatceros, pirms cik ilga laika tas notika, bet darbam vajadzīgā informācija internetā ir pieejama,» stāsta J.Čugunova.

Savukārt Rīgas domes centrālajai administrācijai kopš pērnā gada rudens ir liegta pieeja portāliem Draugiem.lv, Druzya.lv, Face.lv, Fotki.lv, Frype.com, Mans.lv, Odnoklassniki.ru, Oho.lv, One.lv, Vse.lv, informē Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra sabiedrisko attiecību konsultants Gunārs Klēģers. «Ierobežojuma mērķis ir neatraut cilvēkus no tiešajiem darba pienākumiem. Viedokļi par to ir dažādi, tomēr tas ir vairāk deklaratīvs ierobežojums, jo tie,
kuriem nepieciešams, mācēs to apiet. Nav izslēgts, ka nākotnē varētu būt izmaiņas, jo viedokļi par šāda veida interneta vietnēm ir dažādi,» informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību projektu koordinators Uģis Vidauskis.

Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas programmas vadītāja Anda Rožukalne uzsver, ka nepieciešama informācijas daudzveidība. «Tas ir nepieļaujami, ka tiek slēgts informācijas portāls. Cilvēkam ir jāiepazīstas ar visu informāciju. Ja nav zināms tās saturs, nav iespējams reaģēt,» saka mediju eksperte.

«Dome mums paskaidroja, ka tā ir iekšējā lieta. Pēc portāla bloķēšanas domē mūsu lapā parādījās mazāk komentāru. Iespējams, domes darbinieki darba laikā cits par citu ķengājās komentāru sadaļā,» Dienai saka Aluksniesiem.lv redaktore Agita Auziņa. Par laiku, kad pieeja portālam domē tika liegta, A.Auziņa saka: «Šķiet, tas notika rudenī un kaut kad nesen to atkārtoti slēdza.»

Arī portāla Draugiem.lv atslēgšana liecina, ka vadības stilam ir nepieciešams pārejas periods, uzskata A.Rožukalne. «Jau sen tas nav tikai individuālas saziņas portāls - tā atslēgšana parāda neuzticību darbiniekiem. Lielāka vērtības funkcija ir tad, ja portālu lieto, nekā tad, ja reizēm kāda nepietiekami noslogota darbinieka katra minūte netiks veltīta darbam,» saka mediju eksperte.

Portāla Aluksniesiem.lv tiešais konkurents ir portāls Malienaszinas.lv, kuram pieeja domē bloķēta netika. Arī citi ziņu portāli ar līdzīgu saturu Alūksnes domē nav slēgti. A.Rožukalne teic - arī tad, ja portāla saturs ir «dzeltens», darbiniekiem jābūt iespējai ar to iepazīties.

(pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas