Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

AM aicina 11.novembrī nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti

Aizsardzības ministrija (AM) jau piekto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11.novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku, portālu Diena.lv informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Daina Ozoliņa.

No 7.novembra līdz 9.novembrim laikā no plkst.10 līdz 12 Latvijas Kara muzejā notiks īpaši skolēniem organizēti sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas rīti, kuru laikā būs iespēja arī uzzināt vairāk par Lāčplēša dienu. Skolotāji lūgti pieteikt savas klases dalību konkrētā dienā, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Savukārt pārējie interesenti aicināti uz Latvijas Kara muzeju 7.-9.novembra vakaros no plkst.16 līdz 19 piedalīties Lāčplēša dienas ieskaņas pasākumos kopā ar karavīriem un kadetiem, locīt sarkanbaltsarkanās lentītes, baudīt muzikālos priekšnesumus un iepazīties ar NBS spēku veidu prezentācijām.10.novembrī sarkanbaltsarkanās lentītes locīsim no plkst.12 līdz 15 kopā ar zemessargiem un jaunsargiem, uzzinot vairāk arī par viņu ikdienas pienākumiem.
Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, sarkanbaltsarkanās lentītes šogad tiks locītas arī reģionos - Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Skrundā, Valmierā un Ventspilī, Viesītē.

Ministrija aicina arī uzņēmējus atbalstīt šo pasākumu, lai 11.novembrī pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju būtu iespēja nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, godinot tos Latvijas karavīrus, kas atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju.

Latvijas armijas deviņdesmitās gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919. gada 11.novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam victory jeb uzvaras simbolam.
Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki logotipu izveidoja, attīstot Latvijas Neatkarīgās televīzijas 2007. gadā aizsākto tradīciju - aicinājumu Lāčplēša dienā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta simbola formā, kas norāda uz 11.novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas