Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM: Kravu plūsma uz Vācijas-Polijas robežas vairs nav traucēta

Situācija uz Vācijas-Polijas robežas patlaban ir atrisināta un kravas plūsmas nav traucētas, preses konferencē par aktualitātēm saistībā ar pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris

"Jaunākās ziņas liecina, ka atrisinājies kravu transporta plūsmas sastrēgums. Šobrīd Vācijas - Polijas, Polijas - Lietuvas robežas šķērsošana prasa vairs tikai 15 minūtes, līdz ar to kravu plūsmas nav traucētas," skaidroja Beķeris.

Kā vēstīts, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos, Polija pusnaktī no 14. uz 15.martu slēdza savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturēja aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm. Ierobežojumi gan neattiecas uz kravu pārvadājumiem.

Tomēr, Polijai atjaunojot robežkontroli, vēl ceturtdien, 19.martā, Vācijā uz autoceļiem pirms Polijas robežas saglabājās ievērojami transporta sastrēgumi, kavējot arī kravu plūsmu.

Pagaidām ārzemniekiem ir aizliegts ieceļot Polijā. Izņēmums attiecas vienīgi uz pastāvīgajiem iedzīvotājiem, pilsoņu dzīvesbiedriem, diplomātiem un transporta sektorā strādājošajiem.

Poļiem, kas atgriežas no ārzemēm, noteikta divu nedēļu obligātā karantīna.

Pasaules Veselības organizācijas dati par 19.martu liecina, ka Polijā konstatēti 287 saslimšanas gadījumu ar jauno koronavīrusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas