Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ĀM nav informācijas, ka Mali varētu atrasties Latvijas valstspiederīgie

Pašlaik Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārā departamenta reģistrā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri varētu uzturēties Mali, kur islāmistu teroristi Bamako ielauzušies viesnīcā Radisson Blu un sagrābuši ķīlniekus, vairākus no tiem noslepkavojot.

Ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons sarunā ar aģentūru LETA apliecināja, ka Konsulārajā reģistrā nav informācijas par Latvijas valstspiederīgajiem Mali, tomēr ministrija pašlaik mēģina apzināt tūrisma aģentūras, lai noskaidrotu sīkāku informāciju.

Ministrijas mājaslapā jau ilgstoši publicēta informācija iedzīvotājiem, kurā norādīts, ka īpaši bīstama ir situācija Tombuktu, Kidalas, Gao un Mopti provincēs, kā arī lielākajā daļā no teritorijas Koulikoro, Segou un Kaijes provincēs. Mali ir augsti terorisma un paaugstināti cilvēku nolaupīšanas draudi, it īpaši ziemeļos no Mopti.

Tā kā situācija Mali ir nepastāvīga, ministrija aicina ceļotājus būt īpaši piesardzīgiem un modriem, nepievērst sev lieku uzmanību un aktīvi sekot vietējo politisko notikumu attīstībai. Tāpat ministrija aicina ceļotājus izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas daudz cilvēku, kā arī aicina glabāt pārtikas un ūdens krājumus vairākām dienām neparedzētiem gadījumiem.

Ministrijā arī norādīja, ka aicina Latvijas valstspiederīgos, kuri šobrīd atrodas Bamako un kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, sazināties ar Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pastu [email protected].

Tā kā valstī nav Latvijas pārstāvniecības, ministrija arī informē, ka konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās.

Eiropas Savienības apmācības misijā Mali dienošie septiņi Latvijas karavīri nav cietuši teroristu uzbrukumā šīs valsts galvaspilsētas Bamako viesnīcai Radisson Blu, aģentūrai LETA apliecināja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins.

Jau ziņots, ka divi teroristi piektdien Bamako viesnīcā Radisson Blu sagrābuši par ķīlniekiem 140 viesus un 30 apkalpojošā personāla pārstāvjus, teikts paziņojumā, kuru izplatījusi starptautiskā viesnīcu ķēde Carlson Rezidor Hotel Group.

Jaunākā informācija liecina, ka islāmistu teroristi vismaz trīs gūstekņus ir noslepkavojuši, ziņo Mali Drošības ministrija.

Ministrija vēsta, ka šobrīd drošības spēki sākuši triecienuzbrukumu teroristu sagrābtajai viesnīcai. Ministrijas pārstāvis brīdi iepriekš aģentūrai AFP pavēstīja, ka aptuveni duci ķīlnieku jau izdevies atbrīvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas