Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM: Nepieciešams stiprināt ES atbalstu visām Austrumu partnerības valstīm

Nepieciešams stiprināt Eiropas Savienības (ES) atbalstu visām Austrumu partnerības valstīm, tikšanās laikā ar Eiropas Ārējās darbības dienesta (EĀDD) politisko direktoru Žanu Kristofu Beliārdu sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, Mažeiks uzņēma Beliārdu politiskajās konsultācijās, lai pārrunātu aktuālos ES ārlietu jautājumus - attiecības ar Krieviju un austrumu kaimiņiem, aktualitātes Āzijā un Tuvajos Austrumos, kā arī ES attiecības ar Rietumbalkānu valstīm.

Mažeiks skaidroja, ka nākamgad, kad Austrumu partnerībai atzīmēs desmitgadi, ir būtiski atkārtoti apstiprināt ES saistības un stiprināt ES atbalstu visām Austrumu partnerības valstīm, vienlaikus domājot par nākotnes uzdevumiem.

Viens no galvenajiem konsultāciju tematiem bija Krievijas-Ukrainas konflikts, īpaša uzmanība tika pievērsta Krievijas agresīvai rīcībai Melnajā un Azovas jūrā. Politiskie direktori uzsvēra nepieciešamību panākt situācijas deeskalāciju un prasību Krievijai nekavējoties atbrīvot sagrābtos Ukrainas kuģus un sagūstītos jūrniekus.

Pārrunājot ES attiecības ar Centrālāziju, Mažeiks atzīmēja Latvijas darbu, lai atbalstītu šī reģiona ekonomisko izaugsmi un drošību, sadarbības stiprināšanu izglītības jomā un savienojamībā, kā arī padziļinātu sadarbību ar ES.

Tāpat sarunas laikā tika apspriestas transatlantiskās attiecības un aktuālie notikumi Tuvajos Austrumos, tostarp ES attiecības ar Irānu, situācija Jemenā un Tuvo Austrumu miera process.

Top komentāri

Apčidrinskis
A
ES VISĀM(!!!) partnerības valstīm ir atnesusi sabrukumu. Domāju, ka šīs valstis redz mūsu "veiksmes stāstu"un to, ka veselas tautas tiek iedzītas parādu bedrē un nabadzībā.
Pūts Vējonis
P
Kā var stiprināt to, kas jau aktīvā sabrukuma procesā. Runa nav tikai par Rietumu sabrukumu, bet arī Austrum Eiropas iznīkšanu, un Latvijas izmiršanu. Latvijas kuģa vraks jau 28 g skalojas Baltijas jūras piekrastē. Viss te izbalējis. Vienīgo Robinsons Kruso kaut kur aiz piekrastes kāpām kādā alā dzivo. Ukrainas oligarhs ne mazāks valsts nodevējs, ka Latvijas Pūts Vējonis. Pat žurkas vairs valdību savā starpā nespēj izveidot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas