Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

ĀM: "Vaškeviča lobiju" ietekmē nevar mainīties ASV politika pret Ziemeļu distribūcijas tīklu

Nav pamata domāt, ka varētu mainīties ASV administrācijas politika attiecībā uz Ziemeļu distribūcijas tīklu, uzskata Ārlietu ministrija (ĀM).

Kā aģentūrai LETA uzsvēra ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis, ministrijas rīcībā nav informācijas, ka ASV lobistu aktivitātēm varētu būt ietekme uz Ziemeļu distribūcijas tīklu.

Jau ziņots, ka 1.novembrī pie Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Ainara Latkovska (Vienotība) bija ieradušies trīs ASV lobisti no firmas Shomon, Inc, lai darītu viņam zināmas savas bažas par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem Vladimira Vaškeviča krimināllietā.

ĀM nav saistību ar privātu ASV lobiju aktivitātēm. Ne ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ne kāda cita ministrijas amatpersona ar šiem lobistiem netikās. Latvijā tiesas ir neatkarīgas, un valdība to darbā nejaucas, akcentēja Sīlis.

Kā ziņots, arī ASV vēstniecība Latvijā nav saņēmusi nekādas norādes no Vašingtonas par to, ka "Vaškeviča lobētāju" ASV politiķiem sūtītajai vēstulei būs jebkāda ietekme uz Ziemeļu apgādes tīklu.

Ziemeļu distribūcijas tīkls nodrošina nemilitāra rakstura kravu piegādi ASV bruņotajiem spēkiem Afganistānā.

Kā ziņots, ASV lobisti, kuri vērsušies pie Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja A.Latkovska, atstājuši nosūtītas vēstules kopiju, kurā aicinājuši ASV Kongresa pārstāvjus apsvērt iespēju pārtraukt izmantot tranzītpakalpojumus caur Latviju.

Jau vēstīts, ka par atkārtotu nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā apsūdzētajam ilggadējam Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekam, patlaban atstādinātajam Finanšu ministrijas ierēdnim Vladimiram Vaškevičam Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu.

Tiesas zālē apsūdzētais netika apcietināts.

Vaskeviča dzīvesbiedre uzņēmēja Ināra Vilkaste Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) Strasbūrā iesniegusi sūdzību pret Latvijas valsti. Vilkaste ECT sūdzas par valsts tiesībsargājošo iestāžu darbinieku rīcību, "realizējot kriminālas vajāšanas politiku pret viņu".

Vilkastes sūdzībā minētie pārmetumi pārsvarā ir par KNAB darbinieku rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas