Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

AM vērtē nepieciešamību meklēt jaunas teritorijas karavīru apmācībai

Aizsardzības ministrija (AM) patlaban apsver nepieciešamību meklēt jaunas teritorijas karavīru apmācībai, taču noliedz Ādažu poligona paplašināšanu.

Laikraksts "Neatkarīgā" šonedēļ vēstīja, ka Ādažu poligonā jau sen ir kļuvis par šauru un šobrīd tiek plānota militāristiem atvēlētās teritorijas paplašināšana ziemeļu un austrumu virzienā. Īpašnieks tur esot "Latvijas Valsts meži", tāpēc iebildumiem nevajadzētu rasties. Poligons un tā buferzona izpletīšoties uz purva rēķina.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūrai LETA apgalvoja, ka Ādažu poligons netiek paplašināts, taču, ņemot vērā bruņoto spēku attīstības plānus, ar laiku būs nepieciešama papildu teritorija karavīru apmācībai. Šobrīd jautājums tiek skatīts konceptuāli kā iespējamība, turklāt tas notiks, tikai palielinot kāda pašreizējā bruņoto spēku mācību centra teritoriju.

Bruņoto spēku rīcībā šobrīd ir gan atsevišķas šautuves, gan apmācību lauki, mācību centri un poligoni, no kuriem lielākā karavīru un zemessargu apmācībai paredzētā vieta ir Ādažu poligons.

Jau ziņots, ka aizsardzības nozare tuvākajos gados plāno attīstīt pretgaisa aizsardzību un prettanku spējas. Tāpat bruņotie spēki saņems 123 mazlietotas un atjaunotas kāpurķēžu kaujas mašīnas no Lielbritānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas